Un producător auto asiatic s-a plâns la poliţie după ce un vlogger a avut şi păreri negative despre o maşină

Compania vietnameză VinFast, care este considerat singurul producător auto din acest stat asiatic, s-a plâns poliției locale pe un popular vlogger. Potrivit Reuters, motivul plângerii au fost câteva declaraţii privind calitatea unui model al mărcii, exprimate într-un review.

Subiectul recenziei vlogger-ului Tran Van Hoang, care are un canal de YouTube cu peste 455.000 de abonați, a fost sedanul VinFast Lux A2.0 (care are în spate un BMW Seria 5 F10).

Agenția de ştiri a avut ocazia să vizualizeze test drive-ul şi menţionează că acesta comunică o părere generală pozitivă, însă Van Hoang a spus şi despre o serie de probleme privind calitatea asamblării și înlăturarea neajunsurilor pe garanție. Drept urmare reportajul a adunat peste 23.000 de comentarii.

Ca răspuns, VinFast s-a plâns poliției pe vlogger pentru “publicarea de conținut inexact care a afectat reputația firmei”. Deşi conținutul video a fost deja eliminat, compania auto nu are de gând să-şi retragă sesizarea pentru că a salvat toate probele.

VinFast a mai menționat că este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru de când activează şi şi-a confirmat disponibilitatea de a face același lucru dacă o situaţie similară va apărea, să zicem, în Statele Unite ale Americii.

Amintim că această companie din Vietnam intenționează să intre pe piaţa din SUA şi Canada din 2022. Principalele produse pentru acestea sunt câteva maşini electrice, SUV-uri, care se află încă în pregătiri. Strategia de dezvoltare a mărcii prevede și începerea vânzărilor în Europa, însă când se va întâmpla asta nu este clar deocamdată.

Vezi şi: (video) Premieră: Noul VinFast President – mai scump decât X5-ul care-i stă la bază şi mai lung în ampatament decât X7

Cmentariile sunt închise