(video) Premieră mondială: Noile Ferrari 812 Competizione şi 812 Competizione A

Ferrari şi-a prezentat astăzi, 5 mai, deocamdată cele mai puternice modele non-hibride din istorie – Ferrari 812 Competizione şi Ferrari 812 Competizione A – în cadrul unui eveniment organizat şi transmis online de la noul GT Sporting Activities Department de lângă circuitul Fiorano.

Supercarul în caroserie Coupe și Targa va exista într-o ediţie limitată (la câte exemplare nu s-a menţionat), spre deosebire de modelele 812 Superfast şi 812 GTS.

Producătorul mai menţionează că aceste maşini sunt dedicate unui grup foarte exclusivist de colecționari și entuziaști, care se concentrează pe performanțe maxime fără compromisuri, astfel încât pentru “muritorii de rând” va fi practic imposibilă achiziția lor în stare nouă.

Evenimentul de prezentare în reluare

Caracteristici cheie:
(caracteristicile dinamice sunt deocamdată valabile pentru Coupe)

  • Sub capotă au cel mai puternic V12 natural aspirat de 6.5 litri (consumă benzină cu cifră octanică 98 minim), cu un unghi al cilindrilor de 65 de grade, care produce 830 CP la 9.250 rpm (maxim se poate roti cu 9.500 rpm), dar şi un cuplu de 692 Nm la 7.000 rpm. Are tehnologie Start-Stop şi este cuplat la o cutie F1 DCT cu 7 trepte
  • Măsoară 4.696 x 1.971 x 1.276 x 2.720 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Ecartamentul frontal le este mai lat decât cel posterior: 1.672 vs 1.645 mm. Greutatea uscată cu echipament opţional le este de 1.487 kg, ceea ce înseamnă un raport de 1.79 kg per CP. Distribuţia greutăţii le este de 49:51 (faţă:spate). Capacitatea rezervorului de carburant este de 92 litri.
  • Folosesc anvelope noi Michelin Cup2R de mărimi 275/35 ZR20 cu jante de 20 de inci pe puntea din faţă şi unele de 315/35 ZR20 cu jante de 20 de inci pe puntea din spate. În spatele acestora se ascund mecanisme de frânare performante care măsoară 398 x 223 x 38 mm şi 360 ​​x 233 x 32 mm respectiv.
  • Pot face coupeul 0-100 km/h în 2.85 secunde, 0-200 km/h în 7.5 secunde şi atinge o viteză maximă de peste 340 km/h. Un tur pe circuitul Fiorano îl face într-un minut şi 20 de secunde.
  • Foarte mult s-a lucrat la motorul de pe aceste maşini. Turaţiile mari s-au obținut prin reproiectarea meticuloasă a componentelor cheie, cum ar fi bielele, pistoanele, arborele cotit și distribuția. De exemplu, bielele din titan sunt cu 40% mai ușoare decât versiunile din oțel, oferind în același timp aceeași rezistență mecanică, iar știfturile pistonului, pe de altă parte, au primit un strat diamond-like carbon (DLC) pentru a reduce coeficientul de frecare în beneficiul performanței, consumului de combustibil și uzurii. Aceste modificări sunt combinate cu un arbore cotit reechilibrat, care este, de asemenea, cu 3% mai ușor decât versiunea anterioară.
  • Mai are chiulase şi distribuţie, came, sistem de admisie, o nouă pompă de ulei (care folosește un ulei mai puţin vâscos), un sistem de injecţie directă cu combustibil, toate complet reproiectate, pe lângă un sistem de aprindere monitorizat în mod constant de către ECU, un nou eşapament cu filtru de particule GPF, un sistem de răcire şi un rezervor de ulei reproiectat, etc.
  • Dispun ambele de caroserii înalt tehnologizate în ceea ce priveşte răcirea şi aerodinamica, un exemplu fiind capota cu o canelură transversală în care stă o lamă din fibră de carbon. Luate împreună aceste soluții salută o sporire semnificativă a performanței: optimizarea orificiilor de aerisire contribuie la o creștere de 30% a forței de apăsare frontale generale, în timp ce noul generator de vortex lateral adaugă încă 40 la sută. În spate, dezvoltarea difuzorului nou a produs o creștere a forței de apăsare care echivalează cu 25% comparativ cu cel utilizat pe 812 Superfast. Cifra sare la 35 la sută dacă este luată în considerare contribuția gazelor de eşapament emanate, iar partea inferioară din spate, pe de altă parte, este responsabilă pentru o creștere cu alte 10%.
  • Ce captează cu adevărat atenția este aşa-zisul ecran din spate (capacul motorului din aluminiu) care, pentru prima dată pe o mașină de producție, este complet închis și a permis astfel inginerilor să exploreze câteva soluții aerodinamice fără precedent. A fost echipat cu trei perechi de elemente profilate care ies din suprafața sa și acționează ca generatoare de vortex. De la modelul LaFerrari încolo, generatoarele vortex de acest tip au fost utilizate pe autovehiculele de producție pentru a maximiza forța de apăsare generată de caroseria plată. Cu toate acestea, această soluție a fost aplicată pe ecranul din spate al modelului 812 Competizione pentru a denatura debitul și astfel a redistribui câmpul de presiune de pe puntea posterioară. Numai generatoarele vortex brevetate garantează 10% din creșterea totală a forței de apăsare din spate comparativ cu modelul 812 Superfast.
  • Direcția independentă a roților din spate prezintă un nou sistem de gestionare electronică care permite controlul individual (în locul celui sincronizat) al actuatorilor din dreapta și din stânga. Această evoluție produce un impuls semnificativ al performanței în raport cu controlul poziției cerute de actuatorii individuali și cu timpi de răspuns mai rapizi. Acest sistem subliniază răspunsul punții față la comenzile volanului, menținând senzația de aderență de pe puntea spate, care răspunde prompt la input-ul din față și, de asemenea, gestionează mai eficient răspunsul dinamicii laterale a mașinii în funcție de frecvența de acționare a unghiului volanului.
  • Noua soluție a avut ca rezultat evoluția sistemului SSC care reunește toate subsistemele de control dezvoltate intern și folosește un limbaj de control dinamic comun pentru a integra acțiunile tuturor tehnologiilor pentru a spori eficiența. Side Slip Control 7.0 lucrează împreună cu diferențialul electronic (E-Diff 3.0), controlul tracțiunii (F1-Trac), controlul magnetorheologic al suspensiei SCM-Frs, controlul presiunii frânei atunci când se conduce la limită (FDE) disponibil în setările Race și CT-Off ale Manettino și Virtual Short Wheelbase (Passo Corto Virtuale) 3.0 care integrează direcția frontală electrică cu direcția independentă controlată electronic pe roţile din spate.
  • O atenție deosebită a fost, de asemenea, acordată pentru a face mașina cât mai ușoară posibil, ceea ce a dus la reducerea greutății totale cu 38 kg în comparație cu modelul 812 Superfast. Zonele implicate în principal au fost trenul de rulare,şasiul și caroseria. Fibra de carbon a fost folosită pe scară largă la exterior, în special pentru barele de protecţie, spoilerul posterior și prizele de aer.
  • Contribuțiile trenului de propulsie la reducerea greutății au provenit din utilizarea bielelor din titan cuplate cu un arbore cotit mai ușor și o baterie litiu-ion de 12V.
  • O atenție deosebită a fost acordată, de asemenea, designului cabinei, prin utilizarea extinsă a finisajelor din fibră de carbon, a țesăturilor tehnice ușoare și a reducerii izolației fonice.
  • Există, de asemenea, jante sport din aluminiu forjat și cu prezoane din titan. Opţional se pot oferi jante din fibră de carbon (pentru prima dată pe un Ferrari cu V12) care sunt mai uşoare cu 3.7 kg comparativ cu jantele ușoare forjate puse standard pe 812 Superfast. Partea interioară a jantei și a spițelor este acoperită cu un strat de vopsea albă derivată din industria aerospațială, care reflectă și disipă căldura produsă de sistemul de frânare extrem de eficient al mașinii, garantând performanțe constante.
  • În configurația închisă a modelului ​​812 Competizione A (Aperta), barele de protecţie în caz de răsturnare, din fibră de carbon, se conectează perfect cu structura acoperișului formând o unitate fără sudură. Acoperişul detaşabil este la fel fabricat din fibră de carbon pentru a crea un sentiment de continuitate estetică şi poate fi depozitat într-un compartiment cu aceeași formă.

Fiecare din cele două maşini se vor oferi cu o garanţie completă pentru primii şapte ani de viaţă, cu posibilitatea de extindere. Preţul de start nu le-a fost comunicat public.

Pentru iubitorii de a afla mai multe detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/