fbpx

video | „Spaima” Bubuieciului. Doi bărbați, reținuți pentru că tâlhăreau pe străzi și în case

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sec. Ciocana sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Chișinău oficiul Ciocana, în urma măsurilor întreprinse au reținut doi bărbați, fiind suspectați de comiterea a două infracțiuni. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 25 și 39 de ani, anterior fiind judecați pentru tâlhărie și furt.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În primul caz polițiștii au fost sesizați pe data de 20 martie, de către un bărbat în vârstă de 49 de ani, comunicând că în timp ce se deplasa pe str. Apostol Veniamin din com. Bubuieci, a fost jefuit de către doi indivizi. La locul faptei bărbatul a comunicat polițiștilor că se deplasa spre domiciliu când a fost agresat de doi indivizi și deposedat în mod deschis de telefonul mobil de model ,,OPPO” în valoare de 3000 lei.

Al doilea caz a fost înregistrat pe data de 29 martie, tot în com. Bubuieci pe str. Decebal, când indivizii au pătruns într-o casă de locuit prin deteriorarea ușii din termopan de unde au sustras mai multe bunuri. Prejudiciul cauzat proprietarului în vârstă de 52 de ani a fost estimat la 8200 lei.

În acest context au fost inițiate două cauze penale pentru jaf și furt, fiind dispuse un șir de măsuri de investigație și urmărire penală, pentru stabilirea circumstanțelor și identificarea suspecților în comiterea infracțiunilor. Astfel în urma măsurilor, făptașii au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția

Actualmente aceștia sunt cercetați penal pentru furt și jaf. Bărbatul de 39 de ani a fost plasat în arest pentru 30 de zile iar cel de-al doilea este cercetat în stare de libertate. Pentru faptele comise, conform legislației în vigoare, ei riscă amendă în mărime de la 32.500 lei la 67.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 7 ani.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button