image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Peste 600 000 de doze de vaccin sunt disponibile în municipiul Chișinău; Persoanele programate nu se prezintă la vaccinare

În capitală continuă campania de vaccinare. Sunt disponibile multiple vaccinuri, însă există multe cazuri când persoanele programate nu se prezintă la vaccinare. Ion Ceban, primarul capitalei, a precizat că la momentul actual, există peste 600 000 de doze de vaccinuri disponibile, iar până în iunie se planifică să fie până la un milion de doze. Datele au fost comunicate la ședința operativă a serviciilor municipale.

Municipalitatea anunță că se pregătește lansarea etapei III de vaccinare, iar Centrul Municipal de Vaccinare va fi deschis pentru toți.

Doritorii de a se vaccina sunt îndemnați să contacteze medicul de familie. Ion Ceban a atenționat că vaccinarea este prioritară și că vaccinul, oricare ar fi, protejează de infectare sau dezvoltarea unei a forme grave a bolii pe viitor. „Înainte de sărbători a fost estimată o diminuare a vaccinării și eu sper că poate unii oameni au decis să revină la vaccinare după sărbători. Oricare ar fi argumentele, e bine ca oamenii să se vaccineze. Da, astăzi oferta în linii mari e mai semnificativă decât cererea”, a spus primarul, citat de IPN.

În municipiul Chișinău, în spitale, sunt internați 359 de pacienți infectați cu COVID-19, 37 sunt în stare foarte gravă și 178 în stare gravă. Capitala rămâne sub Cod roșu și în Stare de urgență în sănătate publică.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: