Ion Ceban: Vaccinurile sunt suficiente și pentru etapa I, și pentru etapa II, și destule acum pentru demararea etapei a III-a

În capitală continuă campania de vaccinare. Sunt disponibile multiple vaccinuri, însă există multe cazuri când persoanele programate nu se prezintă la vaccinare. În prezent, există peste 600 000 doze de vaccinuri disponibile, iar până în iunie se planifică să fie până la un milion de doze de vaccinuri disponibile. Despre aceasta a anunțat primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței Primăriei. 

Foto: UNIMEDIA
„Pe 30 aprilie și pe 1 mai au avut loc ședințe ale Comisiei Extraordinare de Sănătate Publica a municipiului Chișinău: Comisia a solicitat, pe lângă alte prevederi, demararea vaccinărilor „la cerere” pentru toți și fiecare în Chișinău. Mesajul pentru populație trebuie sa fie unul clar si irevocabil: Veniți și vă vaccinați în cea mai apropiată policlinică la locul de trai! Specialiștii spun că vaccinurile sunt suficiente și pentru etapa I, și pentru etapa II, și destule pentru demararea etapei a III-a”, a menționat edilul capitalei.

Potrivit lui Ion Ceban, municipalitatea se pregătește lansarea etapei III de vaccinare, iar Centrul Municipal de Vaccinare va fi deschis pentru toți. Doritorii de a se vaccina sunt îndemnați să contacteze medicul de familie. Primarul general a atenționat că vaccinarea este prioritară și că vaccinul, oricare ar fi, protejează de infectare sau dezvoltarea unei a forme grave a bolii pe viitor.

„Înainte de sărbători a fost estimată o diminuare a vaccinării și eu sper că poate unii oameni au decis să revină la vaccinare după sărbători. Oricare ar fi argumentele, e bine ca oamenii să se vaccineze. Da, astăzi oferta în linii mari e mai semnificativă decât cererea”, a spus primarul.

Numărul cazurilor noi de Covid-19 în municipiul Chișinău de câteva săptămâni este în scădereSe atestă o scădere și a morbidității prin infecția Covid-19. La moment, în capitală sunt disponibile aproape 1500 de paturi. La ziua de ieri, total internați în spital erau 359 de pacienți confirmați, dintre care 37 de pacienți sunt în stare foarte gravă și 178 în stare gravă. În Chișinău rămâne în vigoare „Cod Roșu” cu menținerea stării de urgență în sănătatea publică.


Pub