Procurorii contestă decizia Judecătoriei Chișinău privind arestarea unuia dintre suspecții, implicați în contrabanda cu țigări de la Briceni: Ce termen cere PCCOCS

Procurorii PCCOCS contestă termenul de 15 zile pentru care a fost plasat în arest unul din liderii rețelei rețelei specializate în contrabandă cu țigări, deconspirate pe malul Prutului, în Briceni. Valoarea aproximativă a contrabandei este de aproximativ 0,5 milion lei (țigări Ashima și Ritm). De asemenea, la percheziții a fost depistată și o barcă din cauciuc gonflabilă cu motor.

Foto: PCCOCS

După depunerea demersului de arestare pentru 30 de zile a învinuitului, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a satisfăcut doar parțial demersul procurorilor și a dispus plasarea învinuitului în arest pentru un termen de 15 zile.

„Procurorii au depus #recurs pentru anularea încheierii judecătorului de instrucție și plasarea învinuitului în arest preventiv pentru termenul solicitat inițial - cel de 30 de zile - în scopul desfășurării eficiente a investigațiilor. De asemenea, Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SPIA, urmează să verifice și să acumuleze probe în sensul implicării sau neimplicării angajaților postului Poliției de Frontieră responsabil de segmentul geografic în care a fost contracarată infracțiunea”, se arată într-un comunicat emis de PCCOCS.

70 de cutii, a câte 50 de blocuri de țigări în fiecare de marca Ashima fabricate în China și Ritm - de producție autohtonă, de aproape 500 mii lei, au fost depistate pe malul râului Prut, în perimetrul satului Șirăuți, raionul Briceni. Tot acolo au fost depistate și o barcă din cauciuc gonflabilă cu motor, pompă pentru umflarea bărcii și o vâslă. Activitatea a fost deconspirată în noaptea de 29 spre 30 aprilie 2021 de către PCCOCS de comun cu SPIA al MAI.

În cadrul cercetării la fața locului, prin implicarea expertului criminalist, a fost posibilă fixarea urmelor de încălțăminte și de cauciuc lăsate de automobil.

La scurt timp, pe urme fierbinți, a fost identificat microbuzul care, ca și obiectele indicate supra, a fost recunoscut în calitate de corp delict, în scopul posibilei ulterioare confiscări.


Tot noaptea, a fost identificat și reținut pentru 72 de ore unul dintre liderii grupării criminale. După înaintarea învinuirii, procurorii vor solicita mandat de arest pentru un termen de 30 de zile.


Pub