Alți 27 de moldoveni, prinși la frontieră cu teste Covid-19 falsificate. Ce riscă aceștia

Alte 27 de persoane sunt documentate pentru deținerea sau prezentarea Testelor  PCR Covid-19 falsificate. Ilegalitățile au fost înregistrate pe parcursul săptămânii trecute, la trecerea frontierei de stat prin PTF Aeroportul Internațional Chișinău,  PTF Criva și PTF Palanca. 

Foto: border.gov.md

Ca exemplu, doar 12 teste falsificate au fost depistate la pasagerii rutei  Polonia – Moldova, toți fiind cetățeni moldoveni care reveneau acasă în ajunul Paștelui. Pentru toți s-a impus regimul de autoizolare pentru 14 zile, fiecare completând fișa epidemiologică, precum și fiecare s-a ales cu proces penal pentru deținerea actelor false.

Odată cu prelungirea măsurii de prezentare a rezultatului negativ al Testului PCR Covid-19, document care exonerează persoana de la regimul de autoizolare pentru 14 zile pe teritoriul Republicii Moldova,mulți din cetățeni apelează la falsificarea acestora.

În context solicităm călătorilor de a fi responsabili și prudenți, Covid-19 nu a dispărut și în continuare prezintă un pericol pentru sănătate. Mai mult că ilegalitatea cade sub incidența prevederilor Codului Penal, unde persoana riscă o amendă în mărime de 32 500 lei sau închisoare de până la 2 ani.


Pub