Municipiul Orhei s-a înfrățit cu orașul Schlüsselburg din regiunea Leningrad, Rusia

Municipiul Orhei s-a înfrățit cu orașul Schlüsselburg din regiunea Leningrad, Rusia. Un acord de cooperare semnat între municipiul Orhei și orașul Schlüsselburg a fost semnat de primarul Pavel Verejanu.

Foto: orhei.md

Protocolul de intenție a fost semnat vineri, 30 aprilie, la Sankt Petersburg de primarul municipiul Orhei, Pavel Verejanu și Arteom Jeludov, primarul orașului Schlüsselburg. Evenimentul a avut loc în contextul marcării „Zilelor Republicii Moldova la Sankt Petersburg”.

Protocolul, care prevede stabilirea unor relații de cooperare social-economică și de prietenie între orașele Orhei și Schlüsselburg, oferă oportunități pentru efectuarea schimburilor de experiență, de dezvoltare a turismului și a realizării exporturilor în Rusia a mărfurilor produse în Orhei.


Cu ocazia semnării acordului bilateral, primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a spus că documentul deschide noi orizonturi pentru municipiu pe plan extern.

„Ne bucură faptul că faima despre orașul meu drag a ajuns atât de departe. Datorită eforturilor noastre comune se deschid noi orizonturi de dezvoltare și cooperare. Relațiile de cooperare și înfrățirea cu mai multe localități ne oferă noi oportunități, posibilitatea de a face schimb de bune practici, dar și să impulsionăm viața social-economică a Orheiului”, a declarat edilul.


Totodată, el i-a mulțumit predecesorului său, primarul de onoare al municipiului Orhei, cel care a pus bazele renovării orașului. „Îi mulțumim primarului nostru de onoare, Ilan Șor, pentru că a pus piatra de temelie la restaurarea Orheiului. Tot ce realizăm astăzi se datorează eforturilor și proiectelor sale, pe care noi astăzi le continuăm. Acordul semnat de administrația Primăriei Orhei a coincis cu încheierea oficială a evenimentului „Zilele Republicii Moldova la Sankt Petersburg”, care s-a desfășurat în perioada 25-30 aprilie. Delegația moldovenească a fost condusă de vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc, și de președintele Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană, Violeta Ivanov, ambii deputați ai Partidului Șor. Cei doi oficiali au avut mai multe întrevederi oficiale la nivel de platformă parlamentară, având drept scop fortificarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Federația Rusă.


Pub