Principală  —  IMPORTANTE   —   Opt tinere din R. Moldova…

Opt tinere din R. Moldova ar fi fost exploatate sexual la Paris. Moldovenii care le-ar fi impus să se prostitueze câștigau zilnic până la 1 400 de euro pentru o fată

Opt tinere din R. Moldova ar fi fost exploatate sexual la Paris, pe parcursul anului trecut, de trei moldoveni, care au între 32 și 45 de ani. Aceștia câștigau zilnic de la 800 până la 1 400 de euro pentru fiecare fată.

Suspecții au obținut un profit între 17 mii și 23 de mii de euro de la fiecare victimă exploatată sexual, menționează Inspectoratul Național de Investigații.

Moldovenii identificau prin intermediul rețelelor de socializare tinere cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani și le propuneau onorarii foarte mari pentru prestarea serviciilor sexuale.

Suspecții, unul dintre ei fiind stabilit cu traiul la Paris, au creat în capitala Franței o rețea de prestare a serviciilor sexuale contra plată.

Tinerele din R. Moldova practicau prostituția în diferite apartamente din Paris, închiriate de bănuiți.

Potrivit Inspectoratului Național de Investigații, fetelor li se spunea că pentru prestarea serviciilor sexuale vor primi jumătate din suma obținută.

Li se recomanda ca din motive de siguranță, venitul să fie predat pentru păstrare organizatorului sau administratorului, cu asigurarea că la prima solicitare banii obținuți vor fi transmişi. Sub diverse pretexte inventate, fetele nu primeau însă nimic.   

Suspectul, care recruta tinere pe teritoriul R. Moldova a fost arestat pentru 30 de zile, iar un alt bănuit este cercetat în libertate.

Bărbații riscă închisoare de la șapte până la 15 ani.