Principală  —  IMPORTANTE   —   R. Moldova a depășit pragul…

R. Moldova a depășit pragul de 150 de mii de doze de vaccin administrate. Aproape trei mii de cetățeni, imunizați în ultimele 24 de ore

Imagine-simbol

Un număr de 2973 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore, conform datelor prezentate de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Astfel, R. Moldova a depășit marți, 4 mai, pragul de 150 de mii de doze de vaccin administrate.

Potrivit autorităților din Sănătate, până acum în R. Moldova au fost administrate 150.384 de doze de vaccin anti-COVID. 18.312 de persoane au fost vaccinate cu ambele doze de ser.

În ultimele 24 de ore, 2973 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19. Potrivit MSMPS, 1751 de persoane au fost vaccinate cu prima doză de ser anti-COVID, iar 1222 cetățeni au fost imunizați cu ambele doze de vaccin.

În total, de la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 1212 de reacţii adverse. 

Autoritățile din Sănătate au anunțat că 39 900 de doze de vaccin Sputnik V, care au ajuns în R. Moldova pe 24 aprilie curent, au fost distribuite centrelor de vaccinare din țară. Autoritățile din sănătate anunță că de marți, 4 mai poate fi inițiată vaccinarea cu prima doză.

MSMPS a anunțat marți, 20 aprilie, că 51 500 de doze de vaccin împotriva COVID-19 AstraZeneca (Vaxzevria), din lotul de vaccin recepționat pe platforma COVAX, dar și din ajutorul umanitar oferit de România, au fost distribuite către instituțiile medico-sanitare publice, pentru a asigura continuarea procesului de vaccinare la nivel național, restul dozelor fiind securizate pentru doza 2.

R. Moldova a primit pe 17 aprilie încă 48 de mii de doze de vaccin AstraZeneca COVID-19 expediate prin facilitatea COVAX, un parteneriat între CEPI, Gavi, UNICEF și OMS.

Tot sâmbătă, 17 aprilie, 132 de mii de doze de vaccin AstraZeneca donate de România au ajuns în R. Moldova. Vaccinurile fac parte din donația de peste 200 de mii de doze făcută de România. Până acum România mai donase Republicii Moldova alte 72 de mii de doze de vaccin.

România a fost prima țară care a donat vaccinuri R. Moldova, doze care au permis demararea procesului de imunizare la 2 martie, curent.

La 23 martie, în R. Moldova a început imunizarea cu vaccinurile Pfizer. MSMPS a semnat dispoziția prin care s-a dispus distribuirea a 12 282 doze de vaccin Pfizer. Potrivit MSMPS, cu aceste doze vor fi vaccinați împotriva COVID-19 lucrătorii medicali și restul persoanelor incluse în prima etapă de imunizare.