08:20:35 19.04.2024
Stiri

Usatîi se teme de PROVOCĂRILE lui Dodon în campania electorală și a decis să înregistreze blocul electoral „Renato Usatîi”

Actualitate 04.05.2021 09:22 Vizualizări8053 Autor: Ziarul National
Usatîi se teme de PROVOCĂRILE lui Dodon în campania electorală și a decis să înregistreze blocul electoral „Renato Usatîi” Captură


„Partidul Nostru” și Partidul „Patria” vor merge împreună la alegerile parlamentare din 11 iulie curent. Cele două formațiuni au creat blocul electoral „Renato Usatîi”, a anunțat astăzi, de la sediul Comisiei Electorale Centrale (CEC), liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, socialistul Igor Dodon ar fi ales „să joace murdar” în aceste alegeri parlamentare anticipate, știind că nu are cum să obțină un rezultat bun.

„Partidul „Patria” a fost scos ilegal din cursa electorală din 2014. Există și o decizie CEDO în acest sens. Ați mai văzut că Dodon a înregistrat deja un partid cu denumirea asemănătoare cu cea a „Partidului Nostru”… Urmează să fie înregistrate mai multe blocuri spoiler în această campanie, pentru a induce în eroare cetățenii. Dodon a pregătit înregistrarea unor partide și blocuri de dreapta și de stânga. Pentru a evita orice fel de provocări de genul acesta, noi am decis să mergem cu blocul electoral „Renato Usatîi”, deoarece au avut loc alegeri prezidențiale și nimeni nu poate confunda numele meu. Știu că un bloc electoral cu denumirea asemănătoare „Partidului Nostru” urmează să fie înregistrat în scurt timp”, a declarat Usatîi.

Acesta a mai adăugat că unele partide au vrut să facă parte din blocul electoral „Renato Usatîi”, însă nu au fost acceptate. „Au fost diferite propuneri din partea unor partide sau oameni care au fost deja la guvernare… Unii dintre acești oameni au o istorie tristă în calitate de conducători. Noi nu am fost la guvernare. Un bloc electoral din care să facă parte cei din trecut ar însemna că noi nu suntem siguri pe noi, dar noi suntem siguri că vom obține un rezultat bun. Cetățenii așteaptă ceva nou”, a punctat Usatîi.

Acesta a mai adăugat că blocul electoral „Renato Usatîi” nu ar fi de stânga, ci de centru. „Noi suntem un bloc de centru. Blocul care va uni toți cetățenii. Săptămâna viitoare vom prezenta lista candidaților. Veți vedea nume notorii, care au participat și au realizat lucruri importante pentru R. Moldova. Vom prezenta prioritățile, programul nostru”, a conchis Usatîi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md