14:16:36 16.04.2024
Stiri

Dodon și Voronin ar fi bătut PALMA în privința anticipatelor. Socialistul ar fi găsit și o persoană cu identitatea MAIA SANDU, pe care ar vrea s-o exploateze politic: „Puterea KULIOKULUI a fost predominantă în cazul PSRM-PCRM”

Actualitate 04.05.2021 10:13 Vizualizări6191 Autor: Ziarul National
Dodon și Voronin ar fi bătut PALMA în privința anticipatelor. Socialistul ar fi găsit și o persoană cu identitatea MAIA SANDU, pe care ar vrea s-o exploateze politic: „Puterea KULIOKULUI a fost predominantă în cazul PSRM-PCRM”


Igor Dodon și Vladimir Voronin ar fi bătut palma în privința alegerilor parlamentare anticipate. Astfel, Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și Partidul Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) ar urma să meargă într-un bloc electoral la alegerile de pe 11 iulie curent, a anunțat astăzi Renato Usatîi, cu referire la sursele sale din interiorul partidului lui Igor Dodon.

„Va fi o campanie murdară și complicată. Ieri-seară s-au împărțit locurile în așa-zisul bloc patriotic PSRM - PCRM. Eu spuneam săptămâna trecută că nu vreau să cred, că nu ar fi bine ca Voronin să facă un bloc cu Dodon. Știam că Voronin nu iartă trădarea... Doar că în cazul acesta nimeni nu mai are niciun principiu, deoarece e vorba de puterea kuliokului. Puterea kuliokului a fost predominantă. Deja cine a luat kuliokul sau kulioacele e treaba lor… Cum puteam eu, de exemplu, după prezidențiale, să ies și să spun că Dodon e bun? Ce, să-mi pun în gât un kuliok? Aveam să fiu duplicatul lui Dodon. Dacă Vladimir Nicolaevici merge la această… Nici nu o poți numi nuntă și nici cumetrie. E un fel de… Argumentele lor vor fi că salvăm țara”, a precizat Usatîi.

De asemenea, primarul de Bălți a mai afirmat că Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) va merge în bloc cu Platforma „Demnitate și Adevăr”, iar Dodon nu ar fi „străin” acestei înțelegeri.

„Tot ieri, după discuțiile inițiate de Dodon… Săptămâna trecută de la șefia PLDM a plecat Vlad Filat… Asta pentru ca PLDM să poată face un bloc electoral cu Platforma „Demnitate și Adevăr”. Apropo, Dodon pregătește și înregistrarea unui bloc cu denumirea PAS sau denumirea Maia Sandu. Am înțeles că au găsit-o deja și pe Maia Sandu într-o localitate. Cetățenii, dacă vor vedea „Blocul Nostru”, „Blocul Maia Sandu” sau fel de fel de blocuri… Se face asta pentru a dezbina, pentru a rupe procente din partea concurenților reali”, a conchis sursa citată.

Cei vizați de Usatîi nu au comentat aceste afirmații, însă Igor Dodon i-a propus recent lui Vladimir Voronin să meargă într-un bloc electoral comun la alegerile anticipate.

„Nu avem o adresare oficială a socialiștilor. Nu avem decizia lor. Dacă ea va exista, atunci noi avem dreptul să convocăm plenara Comitetului Central al PCRM și să analizăm această declarație. Opinia mea va fi aceea care va fi votată de Comitetul Central”, a răspuns Voronin, la solicitarea reporterilor de la deschide.md.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md