15:58:23 19.04.2024
Stiri

Opinie de la București: „Igor Dodon este cel mai bun AGENT ELECTORAL al Maiei Sandu și o împinge, împreună cu PAS, spre o majoritate CONSTITUȚIONALĂ. Cred că deja și PSRM-ul este sătul de Dodon”

Actualitate 04.05.2021 12:45 Vizualizări18266 Autor: Ziarul National
Opinie de la București: „Igor Dodon este cel mai bun AGENT ELECTORAL al Maiei Sandu și o împinge, împreună cu PAS, spre o majoritate CONSTITUȚIONALĂ. Cred că deja și PSRM-ul este sătul de Dodon”


Socialistul Igor Dodon, în urma gafelor în lanț din ultima perioadă, ar fi „cel mai bun agent electoral” al Maiei Sandu și al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Mai mult, grație lui Dodon, PAS ar putea obține chiar și o majoritate constituțională în viitorul Parlament, consideră analistul politic de la București, Iulian Chifu.

„Dodon este în momentul de față un copil, este un perdant. Tot ceea ce spune este inactiv, pentru că în momentul în care R. Moldova avea nevoie de o stare de urgență reală, e vorba despre măsuri de susținere, Dodon și guvernul său au blocat acest lucru. Igor Dodon este cel mai bun agent electoral al Maiei Sandu și o împinge, chiar împreună cu PAS, spre o majoritate constituțională la modul în care funcționează la ora actuală pe piața publică”, a declarat Chifu într-un interviu pentru Europa Liberă.

Analistul consideră că Dodon a greșit lamentabil când a luat decizia să fugă de alegerile parlamentare anticipate. „Sunt atât de multe subiecte și atât de multe gafe ale lui Igor Dodon… E fuga de alegeri, când PSRM avea tot interesul să fi mers de la început în anticipate, avea o cu totul altă postură. Fuga de alegeri, agățarea de scaune, toată nemernicia din pandemie – suma acestor lucruri se decontează. Se decontează și se decontează la Igor Dodon, în momentul de față, pentru că lumea este sătulă și va merge la vot în bloc, toată dreapta polarizată, pentru a-l elimina pe Igor Dodon de pe piață, pentru a închide subiectul Dodon, după cei cinci ani cât fost președinte și perioada în care a condus PSRM-ul. Cred că deja și PSRM-ul este sătul de Dodon”.

Totuși, Chifu nu admite că partidele de dreapta ar putea merge în bloc la anticipate.

„Nu e nevoie de niciun bloc. În afară de partidul prezidențial, nu mai există niciun partid cu șanse. Mai mult, această bătălie PAS-PSRM, produsă de Igor Dodon, a polarizat atât de mult, încât pe dreapta nu mai există nimic. Avem un președinte care a repurtat victorie și care își va lua partidul și îl va duce la o majoritate, poate chiar constituțională. Eu cred că și unioniștii, și Platforma „Demnitate și Adevăr” vor trebui să se gândească foarte bine să-și reclădească partidele. Dar lucrul acesta se va petrece din afara Parlamentului, după momentul alegerilor. Comportamentul Platformei „DA”, cel puțin, a fost reprobabil. Andrei Năstase a pus întotdeauna bețe în roate fostului său partener din ACUM - PAS-ului și dnei Maia Sandu. În loc să se fi aliniat de la alegerile locale pe o postură…. de bloc electoral. În momentul de față, cred că drumul este închis. Andrei Năstase va muri cu ștampila partidului său sub prag, pentru că, la momentul potrivit, când a pierdut alegerile locale, n-a dat președinția partidului unui succesor”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Actualitate
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md