În premieră, în grădina zoologică din India, opt lei au fost diagnosticați cu COVID-19

d8ea63b6-7ee7-40c0-9807-1ecd8d110515

În grădina zoologică din Hyderabad, India, au fost identificați opt lei asiatici infectați cu COVID-19. Potrivit presei indiene, această situație s-a întâmplat pentru prima oară în istoria țării de la declanșarea pandemiei.

„Leii prezintă simptome clasice de COVID-19. Starea lor de sănătate se află în afara pericolului”, a spus doctorul din cadrul Centrului de biologie moleculară (CBM).

Este pentru prima dată în India când se detectează transmiterea virusului către animale prin om. Reprezentanții CBM au anunțat că vor colecta mostre de fecale de animale pentru a-i testa la COVID-19.

„Acum dezvoltăm o metodă de testare a probelor de materii fecale. Această metodă ar fi utilă în viitor, de fiecare dată când nu este posibilă colectarea probelor de salivă de la animale sălbatice ”, a spus Rakesh Mishra.

Mishra a spus că aceste animale trebuie să fi fost infectate prin intermediul personalului zoologic. Un înalt oficial al grădinii zoologice a declarat că trimit din timp în timp probele animalelor la CCMB pentru analiză.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente