Locuitorii municipiului Edineț vor avea acces în cimitire de Paștele Blajinilor

cms-image-000090407

Locuitorii municipiului Edineț și ai satelor Alexăndreni și Gordineștii Noi vor avea acces în cimitire de Paștele Blajinilor. Despre aceasta a anunțat Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Edineț astăzi, 4 mai.

Astfel, comisia a decis admiterea în interiorul cimitirului a unui număr limitat de persoane, astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 m² pentru fiecare persoană şi o distanţă fizică de siguranţă de minimum 2 m² între persoanele participante la activităţile religioase. Fluxul de persoane să fie dirijat astfel încât să se evite formarea aglomeraţiilor, iar la fiecare mormânt să fie prezenți nu mai mult de opt persoane: rude de gradele I (bunici, părinți nepoți).

Totodată, la intrarea în cimitire se va măsura temperatura corpului, cu interzicerea accesului în interior a persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree) sau stare febrilă.

Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie pe toată durata aflării în interiorul cimitirului.

Conform Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, în perioada 2-10 mai accesul în cimitirele din capitală va fi interzis.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente