/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ La nici un an de la reparația care a costat bugetul de stat peste 2 milioane de lei, Complexul Memorial „Eternitate”, este renovat din nou

missing
04 mai 2021, ora 18:31

La nici un an de la reparația capitală a Complexului Memorial „Eternitate”, care a costat bugetul de stat peste două milioane de lei, muncitorii au revenit, pentru a executa mai multe lucrări. Și asta după ce, zilele trecute, în mediul online au apărut fotografii în care se vede clar cum vopseaua de pe pereții complexului se macină și cade. Acum, lucrătorii ne-au spus că, cel târziu, până pe 9 mai trebuie să termine reparația. La rândul lor, cei care îngrijesc de Memorial, au recunoscut că lucrările de anul trecut au fost făcute… de mântuială.

Acest băiat, împreună cu mama sa, au venit la memorial, pentru a înregistra un clip video dedicat sărbătorii de 9 mai. Femeia ne-a spus că s-a bucurat, atunci când a văzut că aici au loc lucrări, pentru că asta înseamnă că locul este îngrijit și nu este dat uitării. Însă alți oameni ne-au spus că ar fi fost mult mai bine, dacă lucrările se făceau o singură dată, dar calitativ.

Firma care a executat lucrările anul trecut a oferit un termen de garanție pentru 10 ani. Așa că, acum, repară complexul din bani propii. Chiar și așa, responsabilii afirmă că lucrările sunt făcute bine.

Iar un alt administrator al complexului a recunoscut, în afara camerelor de filmat, că reparațiile de anul trecut au fost făcute de mântuială. Așa că, aici, au fost repartizați 3 muncitori, care lucrează deja a doua zi, întrucât până pe 9 mai trebuie să reușească să repare toate neconformitățile.

Reprezentantul firmei ne-a spus că tencuiala a căzut din cauza condițiilor meteo, dar nu și a modului în care s-a lucrat. Renovarea Complexului Eternitate a început la mijlocul lunii martie, anul trecut, în pofida recomandărilor activiștilor civici ca banii din buget să fie repartizați cât mai rațional și să fie evitate investițiile care nu sunt prioritare, pe timp de pandemie.

În pofida acestor recomandări, Memorial s-au făcut lucrări de reparație, care au costat peste 2,3 milioane de lei. Ultima dată, Complexul a fost reparat capital pe vremea lui Vladimir Voronin, iar atunci au fost cheltuite peste 35 de milioane de lei din bugetul de stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram