image
Sursa foto: facebook

VIDEO: A muncit mai mulți ani peste hotare și a investit banii câștigați într-o afacere cu flori

A muncit mai mulți ani peste hotare, iar când a revenit la baștină, a investit banii câștigați, inclusiv la nuntă, într-o afacere cu flori. Acum se bucură de succes, este fericit lângă familie și nici nu-și imaginează cum ar fi să plece din nou din sat.

După cinci ani munciți în Marea Britanie și doi în Italia, Ion Bodolică a decis să revină în satul de baștină, Colibași, raionul Cahul.„Am revenit la baștină deoarece m-am căsătorit și am decis cu soția ca să rămânem acasă și să începem o afacere."

De atunci, timp de patru ani, cei doi soți cresc flori în sere.

„Primul an am încercat, am văzut rezultatele și am continuat. Rezultatele au fost bune și până în ziua de astăzi noi continuăm să muncim. Avem deja patru ani de când facem lucrul acesta".

A început cu o seră mică, iar acum are tocmai cinci în care crește 18 soiuri de flori.

„Avem aici soiul crăița. Avem gvozdika. Se seamănă la începutul toamnei și la începutul iernii. Este multianuală ca și crăița. În spatele meu este gura leului. La fel se seamănă la mijlocul iernii și este multianuală", relatează cu însuflețire bărbatul.

Este o îndeletnicire cu profit, dar pentru asta e nevoie de multă muncă.

„Totul este bine și frumos, dar una din probleme este lipsa de oameni, de lucrători. În condițiile astea, muncesc eu două ore, după care soția muncește două ore. Și tot așa. Altă soluție nu avem."

Acum nici nu se gândește să mai plece peste hotare. Vrea să își crească copiii, aici, acasă, la Colibași.

„Din acești patru ani, după cum am văzut că sunt rezultate, am decis că rămân aici. Este o bucurie că muncești acasă. Ești cu soția alături. Nu este acea distanță pe care unii o au. Este o bucurie că stai lângă familie și copii. Nu regret nimic. Sunt foarte bucuros și mulțumit pentru ceea ce am realizat până acum."

Din experiența obținută, Ion este gata să o împărtășească și cu alți tineri.

„Eu încurajez tinerii să revină acasă. Ceea ce au adunat să încerce să investească într-o afacere. Eu cred că este viitor și aici în Republica Moldova, nu doar peste hotare".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: