Fostul deputat român, Cristian Rizea, eliberat din penitenciarul nr. 13

Fostul deputat român, Cristian Rizea, reținut la Chișinău în luna noiembrie 2020, a fost eliberat de autoritățile din Republica Moldova, scrie presa română. Potrivit sursei, termenul maxim de zile până la care o persoană poate fi reținută în RM până să fie extrădată a expirat.

Foto: Unimedia

Fostul deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare, a fost reținut la Chișinău pe 3 noiembrie 2020. În aceeași zi, fostul șef de stat, Igor Dodon, a semnat decretul de retragere a cetățeniei oferite fostului deputat Rizea. Ulterior, decizia a fost atacată în instanță.

Pe 13 noiembrie, cererea cetățeanului român Cristian Rizea, prin care a fost solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova a fost respinsă.

Pe 10 februarie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis în proporţie integrală demersul Procuraturii Generale, prelungind cu încă 30 de zile, mandatul de arestare în privinţa lui Rizea.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis spre examinare în judecată dosarul de învinuire a unui cetățean român, care a primit cetățenia Republicii Moldova prin procedura de recunoaștere a cetățeniei, în anul 2017. Însă, în cadrul acestei proceduri, în formularul completat, acesta a indicat date care nu corespund adevărului. Mai exact, învinuitul a declarat oficial că nu i-ar fi incidentă interdicția de acordare a cetățeniei Republicii Moldova.


Pub