Magistrații de la Hîncești vor examina dosarul intentat pe numele judecătoarei, Maria Tertea: Decizia CSJ

Curtea Supremă de Justiție a admis cererea președintelui Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, privind strămutarea cauzei penale în cazul magistratei Maria Tertea, învinuită de „trafic de influență”, de la Judecătoria Chișinău la Judecătoria Hîncești, sediul Ialoveni. O încheiere în acest sens a fost pronunțată pe 29 aprilie.

Foto: zdg.md

Iată decizia completă a CSJ:

" target="_blank">

Magistrata din cadrul Judecătoriei Chișinău a fost reținută pe 22 martie pentru „trafic de influență”. Cauza penală a fost inițiată de Procurorul General, în baza unor informații, potrivit cărora, magistratul pretinde de la conducătorul unui agent economic bani pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un dosar civil.

Pe 24 martie, Procuratura Anticorupție i-a înaintat pe 24 martie învinuirea magistratei de la Judecătoria Chișinău, care fusese reținută în flagrant pentru trafic de influență. De asemenea, procurorii au depus la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, demers cu solicitarea de aplicare în privința acestuia a măsurii preventive - arestul preventiv pentru 30 de zile.

Consiliul Superior al Magistraturii a admis pe 31 martie demersul Procuraturii Anticorupție privind suspendarea provizorie din funcție a magistratei din cadrul Judecătoriei Chișinău, învinuită de trafic de influență. Aceasta va fi suspendată din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizată.


Pub