(video) Terapia prin muzică nu a pierdut teren în timp: Metoda, folosită și de medicii de la Institutul Mamei și Copilului

Terapia prin muzică nu a pierdut teren în timp. Și specialiștii de la Institutului Mamei și Copilului folosesc aceasta metodă inedită ca formă de reabilitare pentru persoanele care au suferit o formă gravă de Covid-19. Potrivit reprezentanților instituției, ședințele de acest gen sunt folosite pentru a asigura un aport sporit de oxigen către plămâni.

Foto: captură de ecran

Reprezentanții instituției au publicat o înregistrare video cu mediul reanimatolog Iurii Șarapanovschi și o pacientă însărcinată cum cântă și dansează.

„Multe persoane, în special care au avut nevoie de spitalizare, după externare și testul negativ la Covid-19, au nevoie de un program de reabilitare pulmonară sau pentru alte simptome care persistă. Terapia prin muzică este o metodă inedită folosită de către specialiștii secției Reanimare pentru femei din cadrul Institutului Mamei și Copilului, unde sunt tratate femeile însărcinate diagnosticate cu forme grave de Covid-19, pentru a asigura un aport sporit de oxigen către plămâni”, se arată într-o postare pe pagina oficială a institutului.

Iată cum decurge o ședință:

Republica Moldova a înregistrat astăzi doar 43 de cazuri noi de îmbolnăvire, bilanțul total fiind de peste 251 mii cazuri.


Pub