Cod roșu de spectacole la Teatrul „Alexei Mateevici” în luna mai. Care este repertoriul

2

Teatrul „Alexei Mateevici” vine cu vești bune pentru spectatori. Se dă  start spectacolelor pentru toate categoriile de vârstă începând cu ziua de 7 mai.

Pe 7 și 8 mai,  veți urmări drama  tinerilor din societatea contemporană în spectacolul „Stop the Tempo!”, regia fiind semnată de Olesea Sveclă.

Stop the Tempo, scoate în prim plan problema consumerismului exagerat, într-o societate deconectată de la realitate. Ritmul de bază al societății este unul alert, al oamenilor care aleargă și aleargă după lucruri minore, chiar și acum pe timp de pandemie, când ar trebui să fim un pic mai precauți. Goana de a fi în rând cu toți și cu toate te face să uiți în primul rând de tine. Te conformezi consumului și devii marioneta unui sistem bolnav, care trage te tine în stânga și-n dreapta până când te va distruge. Și iată vine momentul când trebuie să spui urgent STOP. Să te deconectezi de la tot ra**tul care îți este impus, mai ales cel digital și să-ți spui: sunt sătul până în gât, vreau să fie liniște și întuneric.

Pe 14 și 15 mai oglinda socială a relațiilor de familie, va fi reflectată în spectacolul „Treapta a Noua”, un spectacol de Emil Gaju, dedicat Zilei Internaționale a Familiei.

Treapta a noua – o piesă despre asumarea responsabilității. Plină de umor, de glume și înțepături, maschează foarte bine drama care se ascunde în spatele cuvintelor. Este încercarea disperată a unei mame care cu ajutorul celei mai bune prietene încearcă să își recâștige fiica de 16 ani pe care a părăsit-o în urmă cu șase ani. Piesa reușește să fie originală în tratarea problemelor complexe pe care le implică alcoolismul la femei.

Copiii sunt așteptați pe 22 mai la povestea „Jack și vrejul de fasole” în regia Margaretei Nazarchevici

Iar finalul de lună aduce în scenă un plus de „Iluzii” în data de 28 mai.

Veți vedea o luptă acerbă dintre fanatismul religios și cel științific pe 28 mai în spectacolul „Martiri” în regia Luminiței Țâcu

Biletele le puteți procura AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente