/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Cum să evităm stresul gastronomic de Paște? Printre bucate trebuie să se regăsească cruditățile, iar pentru o digetie mai bună sunt recomandate citricele

03 mai 2021, ora 21:01

Pe lângă frumoasele tradiții, Paștele vine la pachet și cu mesele doldora de bucate, unele greu de digerat, ceea ce provoacă un stres enorm pentru sistemul digestiv. Iată de ce, este important să respectăm sfaturile de bază ca să evităm senzația de greu la stomac sau chiar să ajungem pe patul de spital, din cauza că am mâncat mult și incorect. Pentru o bună digestie, nutriționiștii recomandă un pahar de vin roșu sec și unele tipuri de fructe exotice, iar între mese, trebuie să facem pauze de câteva ore.

La fel, trebuie să avem grijă cum combinăm alimentele. Dar, dacă ținem cu tot dinadinsul să gustăm câte puțin din toate felurile de bucate, trebuie neapărat să nu amestecăm carnea cu peștele, la aceeași masă.

Și pentru consumarea cozonacul există recomandări. Dacă mergem prin ospețe, trebuie să ne programăm vizitele la rude la intervale de 2-3 ore după ultima masă. Neapărat – să consumăm cât mai multe lichide. Ideal este să bem apă și să nu ne lăsăm păcăliți de sucurile din comerț, care pot face mai mult rău decât bine. Ca să ajutați digestia, puteți consuma liniștit un pahar de vin roșu sec. Și unele fructe sunt de mare folos în acest sens, cum ar fi ananasul, kiwi și citricele

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram