image
Sursa foto: Profimedia Images

Papa Francisc anunță un „maraton” de rugăciune pentru sfârșitul pandemiei de COVID-19

Papa Francisc a anunțat, în luna mai, dedicată Sfintei Fecioare Maria, că în zeci de sanctoare din întreaga lume vor fi organizate vor fi rugăciuni pentru sfârșitul pandemiei”, relatează Agerpres, care citează Vatican News.

În total, 30 de sanctuare au fost alese în întreaga lume, iar aici ținute ceremonii de pe 1 până pe 31 mai. Zilnic, de la ora 18.00, rugăciunea Rozariului va fi transmisă și în direct pe cananele de radio și televiziune ale Vaticanului.

„Rugăciunea Rozariului va fi însoțită zilnic de o intenție de rugăciune și speranță pentru persoanele care au cel mai mult de suferit în urma pandemiei și pentru cei care nu au putut să-și ia rămas bun de la cei dragi, în contextul normelor restrictive”, transmite Vatican News.

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a lansat în timpul pandemiei inclusiv îndemnuri la vaccinare. „Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să primească vaccinul.

Este o alegere etică, deoarece nu te joci doar cu sănătatea ta, cu viața ta, ci și cu viața altora”, spunea Papa Francisc, în urmă cu câteva luni. Papa Francisc s-a vaccinat anti-COVID-19 la începutul anului, în prima zi a campaniei de imunizare începută la Vatican.

Noutăţile partenerilor

comentarii: