image
Sursa foto: Octav Ganea

Fostul deputat român Cristian Rizea a fost eliberat de autoritățile din Republica Moldova

Fostul parlamentar român Cristian Rizea a fost eliberat de autoritățile din Republica Moldova, scrie realitatea.net.

Rizea este condamnat în România la patru ani și opt luni de închisoare cu executare. El se află după gratii de la finalul anului trecut.

A expirat termenul maxim de zile până la care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova până să fie extradată. Rizea este condamnat în România la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani.

Fostul parlamentar român a fost arestat la finalul anului trecut după ce i-a fost restrasa cetățenia.

Anterior, ex-președintele Igor Dodon a negat faptul că i-ar fi acordat protecție lui Rizea. Potrivit lui, acesta a depus actele pentru a obţine cetăţenia Republicii Moldova pe 14 noiembrie 2017 motivând că ar avea rude în autonomia găgăuză. Pe 28 decembrie 2017, Rizea deja obţinuse paşaportul moldovenesc. Dodon a sugerat că politicianul român a obţinut cetăţenia în urma unei înţelegeri cu oligarhul Vladimir Plahotniuc.

în noiembrie 2020, Dodon a anunțat că a semnat decretul prin care i-a retras acestuia cetățenia. Înainte de reținerea sa, Rizea a anunțat că avocații săi au depus deja actele prin care este contestată retragerea „abuzivă” a cetățeniei RM.

Noutăţile partenerilor

comentarii: