(stop-cadru) Dumitru Diacov, despre revenirea lui Plahotniuc în partid: Numai în Pro-Moldova sau Pentru Moldova. La PD, nu!

Președintele de onoare al Partidului Democrat susține că Vladimir Plahotniuc, fostul lider, nu mai are vreo legătură cu formațiunea și nu există vreo posibilitate ca oligarhul fugar să revină cumva în formațiune. „Poate să revină doar acolo la partidul Pentru Moldova sau Pro-Moldova, atât”, a declarat Dumitru Diacov la emisiunea UNInterviu de la UNIMEDIA.

Foto: UNIMEDIA

„Eu nu văd nicio problemă ca un cetățean, care nu are probleme cu instituțiile statului, este un cetățean liber, poate să vină. Întrebarea e de așa natură că orice om, care nu e judecat și este liber, poate să vină fără probleme”, a mai adăugat Diacov, fiind întrebat dacă există probabilitatea ca Vladimir Plahotniuc să revină în Republica Moldova în viitorul apropiat.

Fostul președinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, anunțat în căutare, în contumacie, deține cetățenia turcă. Anunţul a fost făcut de către Procurorul General, Alexandr Stoianoglo.

Pe 16 noiembrie 2020, autoritățile competente ale Turciei au comunicat că Vladimir Plahotniuc nu se mai află pe teritoriul lor, după ce acesta ar fi părăsit țara la 4 octombrie.

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a semnat la data de 29 septembrie cererea prin care solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PD pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

Plahotniuc este învinuit pe trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari. În luna iunie curent, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Americii să-l extrădeze pe Plahotniuc, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA. Plahotniuc a părăsit SUA înaintea alegerilor prezidențiale și s-a aflat periodic în Turcia sau în Cipru.

Plahotniuc a fugit din țară în iunie 2019, când a pierdut guvernarea și a avut o discuție cu ambasadorul SUA la Chișinău.


Pub