(video) Igor Dodon: Să demonstrăm speranță și încredere în ziua de mâine. Mesajele sfinte rostite în biserici vor ajunge la sufletele noastre

Fostul șef de stat a venit cu un mesaj de încurajare, cu ocazia sărbătorilor de Paște, și le urează cetățenilor să nu-și piardă speranța și să aibă încrederea că țara va depăși pandemia de Covid, precum și alte nevoi.

Foto: Facebook

„În acest an, pandemia încă ne împiedică să participăm la slujbele religioase, așa cum cere tradiția și așa cum ne-am obișnuit. Cu toate aceste interdicții însă, nu trebuie să ne întristăm, fiindcă mesajele sfinte rostite în mănăstiri și biserici vor ajunge la sufletele noastre.

Un simbol al sărbătorilor de Paști este Focul Haric. An de an acest foc sfânt ajunge până la noi, în Republica Moldova, el ajunge în fiecare biserică și mănăstire, în fiecare casă și ne amintește de minunea Învierii Domnului. Ne amintește și de valorile creștine, de milostenie și compătimire, de iubirea de aproapele nostru. Ne amintește că la fel de important este să primim și să păstrăm pacea și împăcarea în case, în suflete, în societate.   

Dragi, creștini, în ajunul sărbătorii de Paști, haideți să demonstrăm speranță și încredere în ziua de mâine. Eu sunt convins că țara va trece în sfârșit peste greutățile pandemiei și peste alte nevoi care se abat asupra noastră. Haideți să ne rugăm să fie pace, să avem sănătate și fie ca sfintele sărbători să ne aducă armonie, liniște și înțelegere nouă tuturor și întregii țări.

Stimați creștini, vă doresc un Paște fericit!

Și să ne ocrotească Domnul pe toți”, declarat Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor.


Pub