GI Jane din viața reală: primele femei US Marines care pot lupta alături de camarazii lor bărbaţi

02 Mai 2021, 16:00
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
02 Mai 2021, 16:00 // Actual //  MD Bani

În premieră, 53 de femei au devenit militari apţi combatanţi ai Infanteriei Marine a SUA. Femeile au absolvit un program dur de instrucție la baza de recrutare US Marines din San Diego – un ultim „bastion” al armatei americane, care nu mai recrutase până în prezent femei pentru misiuni de luptă. Instrucția a inclus un test dur de rezistență fizică și psihică cu durata de 54 de ore, cunoscut de către militari sub denumirea de „Crucible”.

A fost pentru prima oară în istoria armatei SUA când baza de recrutare a Infanteriei Marine din San Diego a acceptat femei în programul de recrutare. Cele 53 de noi membre ale US Marines au reușit astfel să spargă ultima „barieră de gen” din armata SUA, scrie Digi24.

Până în prezent, recruții și sergenții de instrucție de sex feminin se antrenau la cealaltă bază de instrucție a US Marines, din Parris Island, Carolina de Sud. Anual, 3.400 de femei-soldat reușesc să termine cursurile de la baza din Parris Island.

Corpul Infanteriei Marine a fost criticat pentru numărul scăzut de femei din rândurile sale, comparativ cu restul armatei.  Astfel, 8,6% din numărul militarilor US Marines sunt femei, de două ori mai puțin decât în celelalte ramuri (Forțe Terestre, Forțe Navale, Forțe Aeriene), unde procentul este de 16,5% .

Programul de instrucție – similar atât pentru bărbați și femei – a  inclus un curs de obstacole care presupunea, printre altele, transportarea și ridicarea peste un zid a unui manechin care juca rolul „unui camarad rănit”.

Un număr de 60 de femei-recrut s-au prezentat în luna ianuarie a acestui an la centrul din San Diego a Infanteriei Marine americane, în cadrul primului program de instrucție mixtă organizat de această bază. Șapte dintre ele au fost nevoite să renunțe, în urma accidentărilor și a rănilor suferite în timpul diverselor probe.

Așa-numitul program „Crucible”, de testare a rezistenței fizice și psihice, inclus în anii 1990 în procesul de selecție al Infanteriei Marine, impune standarde și bareme identice, indiferent de vârstă sau sex, celor care doresc să intre în acest corp de elită al armatei SUA.

Cele 53 de femei care au absolvit programul de instrucție au devenit acum parte a „frăției de arme” care caracterizează Infanteria Marină și care, alături de „frații” săi include, de ceva vreme, și câteva „surori”.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău