Cum vor acționa polițiștii în perioada sărbătorilor de Paște: Care vor fi restricțiile

De Paști ordinea publică va fi asigurată de circa trei mii de polițiști, care vor fi la datorie pentru ca sărbătorile să se desfășoare în liniște și siguranță. Conform informațiilor Poliției, cetățenii sunt rugați să respecte măsurile de protecție și să nu se supună riscului. 


Foto: UNIMEDIA

Pentru ca toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte, Polițiștii din toată țara vor fi la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. 

În ajun de Înviere, Poliția vine cu mai multe recomandări, cea mai importantă dintre ele fiind, să rămânem acasă și să sărbătorim împreună cu membrii familiei. 

În noaptea de Înviere, polițiștii se vor afla la slujbele religioase,  în curțile blocurilor,  în zonele de agrement, pe trasee, pentru a evita ieșirile, frigăruii și alte activități de grup și a  verifica dacă sunt respectare regulile de protecție  împotriva răspândirii infecției prin Coronavirus de tip nou. 

Oficierea serviciilor divine în multe lăcașuri de cult, se va desfăşura în exterior (în aer liber).  În acest context, se recomandă să se respecte măsurile de protecție și distanța socială.   

Oamenii sunt îndemnați să respecte regulile instituite de către autorități în scopul prevenirii răspândirii infectării cu Covid-19: amânați vizitele la rude sau prieteni, faceți grătarul acasă, chiar dacă vremea este frumoasă; evitați deplasările dintr-o localitate în alta; încuiați mașinile și nu lăsați obiecte de valoare la vedere; consumați alcool cu limită sau deloc, pentru a evita altercațiile și violența; procurați produse doar din magazine autorizate, echipați-vă corespunzător când mergeți la cumpărături și păstrați distanța socială; păstrați armele în safeu şi nu le lăsați fără supraveghere; nu admiteți accesul la ele a membrilor familiei. 

Totodată, vor fi verificate locurile de consum a băuturilor spirtoase, de concentrare a persoanelor predispuse la comiterea faptelor ilegale, identificarea și desfășurarea lucrului individual cu persoanele cu comportament antisocial. 

De asemenea,  polițiștii de patrulare  vor fi prezenți pe traseele din țară pentru a fluidiza traficul rutier și nu vor tolera încălcarea Regulamentului Circulației Rutiere și condusul în stare de ebrietate. 

Inspectoratul General al Poliției  recomandă cetăţenilor să apeleze, în caz de urgenţă, numărul unic 112,  să se adreseze cu încredere celui mai apropiat sector sau polițist, atunci când sesizează că anumite persoane periclitează securitatea publică şi siguranţa cetăţenilor. 


Pub