SexEd pentru adulți. Jucăriile sexuale

Subiectul jucăriilor sexuale încă este unul ocolit chiar și în secolul XXI. Totuși, sexologii spun că acestea sunt o soluție pentru diversificarea actului sexual și pentru atingerea unor noi culmi ale plăcerii. 

Lipsa satisfacției sexuale poate provoca probleme în cuplu, care pot duce chiar la separarea partenerilor. Chiar dacă nu ai un partener sexual stabil sau poate că ai nevoie de niște diversitate în cuplu, jucăriile sexuale pot fi mereu un răspuns. Sexul nu este doar o plăcere, ci și o eliberare de stres.

Ieșirea din rutină

Natalia Pavalachi este o sexologă cliniciană originară din Moldova care activează în Elveția. Aceasta vorbește des despre teme legate de sex pe rețelele de socializare și spune că jucăriile sexuale sunt pentru toată lumea, fără excepții.

„În sexualitatea noastră, cu timpul, se instalează o rutină, lucrurile se repetă. Astfel, este foarte important să menținem interesul, curiozitatea aceasta în cuplu, să aducem niște elemente de noutate, să nu ne plictisim”.

Așadar, când începi să percepi actul sexual ca un job, nu ca o activitate de la care primești plăcere, ar trebui să acționezi. Comunicarea despre dorințele noastre nu trebuie să fie un subiect tabu. 

Avantajul jucăriilor sexuale este elementul de noutate. Procesul de cunoaștere de sine, cunoașterea lucrurilor care ne plac, explorarea corpului nostru și găsirea elementelor care ne stimulează sunt câteva elemente importante pentru un cuplu durabil. 

De ce sunt importante jucăriile pentru adulți

Conform statisticilor, doar 18,4% dintre femei experimentează orgasm doar de la sexul vaginal. În acest sens, Natalia Pavalachi recomandă femeilor jucăria numită womanizer, un accesoriu care, conform studiilor, provoacă orgasmul în proporție de 100%. „Acest tip de stimulare nu va putea fi reprodusă de niciun penis. Jucăria poate fi folosită atât individual, cât și în cuplu.”

Pentru utilizarea în cuplu, Natalia recomandă o jucărie numită we-vibe, „deoarece aceasta stimulează și clitorisul, și partea interioară a zonei punctului G, și mai oferă și posibilitatea de a avea o penetrare în același timp”. 

De asemenea, în jocurile sexuale pentru cei mai dispuși experimentelor pot fi folosite biluțele de gheișă. Cei care ați văzut filmul „Cincizeci de umbre ale lui Grey”, probabil cunoașteți despre ce e vorba. Natalia recomandă cuplurilor ca bilele să fie introduse în vagin înainte de ieșirea în oraș, de exemplu. Astfel, doar gândul la acest lucru va stimula la maxim ambii parteneri.

 

Bilele de gheișă

Un beneficiu în plus al biluțelor de gheișă este faptul că acestea stimulează mușchii perineului, făcându-i mai tonici.

Pentru procurarea unei jucării sexuale nu este necesară consultarea medicului. De asemenea, utilizarea lor nu reprezintă riscuri. Unicele lucruri de care ar trebui să ținem cont ar fi diversitatea. Nu trebuie să folosim doar o jucărie, pentru că asta ne-ar obișnui corpul doar cu un anumit tip de stimulare, ceea ce poate provoca pierderea sensibilității, și astfel va fi tot mai greu să primești plăcere de la un partener. 

„Dacă o jucărie sexuală poate să te ajute să fii satisfăcut/ă în actul tău sexual, atunci recomand tuturor cuplurilor să le utilizeze” spune Natalia. 

De care jucării alegi

La începutul acestui an, Revista Rolling Stone a realizat o listă cu cele mai populare jucării sexuale din ultima perioadă:

    1. Vibrator tip iepure. Acest vibrator unisex are mai multe viteze, pe care le poți schimba pentru a avea o experiență mai intensă sau menține vibrațiile lente și fine, în funcție de starea de spirit.
    2. Womanizer. Acesta este un dispozitiv de formă unică conceput pentru stimularea profundă, dar blândă a clitorisului. Acest vibrator unic „suge” zonele tale cele mai sensibile, pe lângă undele sonore pulsatoare. Cu cât îl apeși mai tare, cu atât stimularea este mai puternică.
    3. Bagheta magică. Versatile, baghetele sunt esențiale în colecția oricărui cunoscător de jucării sexuale. Când ești alături de un partener, poți folosi bagheta pentru a-ți stimula clitorisul în timpul penetrării, sau dacă faci sex oral partenerului, poți ține bagheta între testiculele și anusul lui pentru stimularea indirectă a prostatei.
    4. Vibrator „glonț”. Și-a primit denumirea din cauza formei sale mici și asemănătoare unui glonț. Mic și modest, el se utilizează pentru stimularea clitorisului, dar mereu poți experimenta și cu alte zone.

       

    5. Vibratot MysteryVibe Crescendo. Această jucărie permite multiple posibilități de penetrare, inclusiv îndoirea lui într-o formă C pentru stimularea punctului G sau U pentru stimularea dublă, vaginală și a clitorisului.

       

    6. Ouă masturbatoare pentru bărbați. Deși arată dur și ciudat, în interiorul oului este un ou mai mic din silicon, un fel de „mânecă de masturbare” care se „îmbracă” pe penis pentru senzații deosebite.
    7. Inele din silicon pentru penis. Acestea se pun la baza penisului și oferă o erecție mai îndelungată. De asemenea, similar cu jucăria precedentă, acestea stimulează clitorisul partenerei în timpul sexului.

Încearcă să ieși din zona ta de confort, reinventează-te, împărtășește fanteziile tale sexuale cu partenerul și nu uita că o viață sexuală activă, pe lângă plăcere, înseamnă bunăstare emoțională și eliminarea emoțiilor negative.

Studentă la jurnalism în Cluj, a înțeles că mai bună învățătură decât practica nu există și nici mai bună redacție decât Moldova.org nu-i. Și da, chiar o cheamă Eugenia Wetz și are origini poloneze.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.