fbpx

video, ultimă oră | Lumina Sfântă s-a aprins la Ierusalim! Sute de credincioși s-a adunat pentru a o întâmpina

Minunea s-a produs și în acest an. Cu puțin timp în urmă, la Ierusalim, deasupra mormântului lui Iisus, a pogorât Focul Haric.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lumina s-a aprins după ce, în urma unor procesiuni, Patriarhul Ortodox al Ierusalimului a citit rugăciunea Pogorârii Sfintei Lumini. Conform obiceiului, înainte de intra în mormânt, el trebuie să își dea jos hainele de preot și este perchiziționat de autorități.

Când Lumina Sfântă coboară, clericul aprinde 33 de lumânări legate împreună. Se consideră că acest foc nu arde părul, fața sau hainele în primele câteva minute după ce a fost aprins.

Focul Haric va ajunge în această seară în Republica Moldova. Avionul de la Tel-Aviv va ateriza la Aeroport la ora 20:00. De acolo, lumina sfântă va fi împărțită clericilor. La rândul lor, aceștia o vor oferi enoriașilor din toate colțurile țării după ce va ajunge în fiecare biserică și mănăstire ortodoxă.

Precizăm că, în acest an la Ierusalim nu a plecat un sobor de preoți, așa cum se obișnuia. Conducerea Mitropoliei a trimis un singur reprezentant, căruia i-a procurat și bilet. În alți ani, conducerea Bisericii organiza o delegație pentru a pleca la Ierusalim, aceasta fiind însoțită de oameni de afaceri sau politicieni, iar călătoriile fiind plătite de sponsori.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button