fbpx

A primit oferte de bursă de cinci milioane de dolari. O tânără de 17 ani, „dorită” de universitățile de top din SUA și Canada

O adolescentă din Nigeria a primit 19 oferte de bursă școlară completă de la universități de top din Statele Unite și Canada. Valoarea lor totalizează 5 milioane de dolari, relatează CNN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Victory Yinka-Banjo, absolventă de liceu în vârstă de 17 ani, spune că a trimis aplicații pentru bursă la atât de multe facultăți pentru că se aștepta să fie respinsă de cele mai multe dintre ele.

Încă nu-mi vine să cred”, spune tânăra.

Victory a primit oferte de bursă completă de la universitățile din Ivy League, Colegiul Yale, Universitatea Princeton, Harvard College și Brown University. Iar acestea sunt doar câteva.

În Canada, Victory a primit oferte de la Universitatea din Toronto și Universitatea British Columbia.

Procedurile lor de admitere sunt extrem de selective. Îi acceptă doar pe cei mai buni dintre cei mai buni. Trebuie să-mi reamintesc în fiecare că am fost cu adevărat acceptată de aceste școli. Este incredibi!”, spune ea.

Victory, care a avut doar note bune în liceu, a obținut punctaj maxim la examenul de certificare a studiilor din Africa de Vest (WASSCE). Cu câteva luni mai devreme, adolescenta nigeriană intrase în topul internațional al vorbitorilor de engleză ca a doua limbă la examinarea internațională a Universității din Cambridge (CIE).

Tânăra spune că aceste realizări remarcabile sunt rezultatul muncii depuse.

M-au făcut să mă simt cu adevărat mândră de munca grea pe care am depus-o în mai multe domenii de-a lungul anilor. Încet-încet îmi dau seama că merit asta”, a spus ea.

Victoria speră să studieze biologie computațională, știința în care date biologice sunt folosite pentru a dezvolta algoritmi sau modele teoretice cu scopul de a înțelege diverse sisteme biologice. Cu toate acestea, ea încă își cântărește opțiunile în legătură cu facultatea la care va merge, până la urmă.

Încă fac cercetări cu privire la unele facultăți care se află în partea de sus a listei mele, cum ar fi Stanford, Harvard, MIT, Duke, Johns Hopkins și încerc să le compar pe toate cu atenție”, a spus ea.

Articole asemănătoare

Back to top button