fbpx

R. Moldova: În perioada celor două stări de urgență au fost aplicate amenzi de peste 99 de milioane de lei. Câte dintre ele au fost achitate?

În perioada celor două stări de urgență insituite în Republica Moldova, statul a aplicat amenzi în valoare de peste 99 de milioane de lei. Este vorba despre intervalul 17 martie 2020 – 19 aprilie 2021, când au fost sancţionați mai mulţi transportatori, agenți economici, vânzători ambulanți şi cetăţeni de rând care au încălcat hotărârile emise de autorități privind prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șefa Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Alina Zbancă, a declarat pentru Ziarul de Gardă că statul a dat, în această perioadă, 32.067 de amenzi în valoare totală de 99 de milioane de lei. Deci, media este de 3087 lei per amendă.

Din suma totală a amenzilor aplicate, aproape un miliard de lei, au fost achitate amenzi în valoare de 17 milioane de lei, amenzi în valoare de peste 66 de milioane de lei fiind, până acum, neachitate.

Sute dintre amenzile aplicate de autorități au fost atacate în instanța de judecată, magistrații urmând să decidă dacă au fost sau nu aplicate conform legii și dacă acestea vor fi menținute sau vor fi anulate, scrie sursa citată.

Repartizarea amenzilor:

  • Persoane fizice: 26.048;
  • Agenți economici: 242;
  • Administratori de unități de comerț: 225;
  • Administratori ai piețelor: 18;
  • Stații PECO: 44;
  • Localuri de administrație publică: 68.

Suma amenzilor aplicate în această perioadă este de 99.610.350 de lei (99 de milioane de lei), din care, potrivit autorităților, au fost achitate amenzi în valoare de 17.051.549 de lei (17 milioane de lei).

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button