image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Mai mulți comercianți de la Piața Centrală se revoltă că în spațiul destinat pompierilor sunt amplasate tarabe

Scandal la Piața Centrală din capitală. Mai mulți comercianți sunt revoltați că, în locul unde vindeau cândva, acum au apărut alte tarabe, deși spațiul respectiv este destinat mașinilor de pompieri. Astfel, drumul cu tarabe care, în 2016, a împiedicat accesul salvatorilor la cafeneaua "La Soacra" care ardea, acum este blocat din nou. Administrația pieței dă însă asigurări că pompierii au pe unde trece.

Scandalul între comercianți a izbucnit după ce pe porțiunea care era destinată trecerii mașinilor de pompieri a fost amplasată o nouă tarabă. În 2016, spațiul respectiv a fost eliberat, după incendiul cu morți de la cafeneaua "La Soacra".

Proprietara tarabei care a generat bucluc spune că activează legal.

Administrația Pieței Centrale spune că, din 2016 până în prezent, au fost făcute mai multe modificări pe teritoriul întreprinderii, astfel că acum, taraba respectivă nu împiedică accesul pompierilor.

Odată ce nu avem prescripții din partea instituțiilor de resort, amplasamentul acestor locuri de comerț se reflectă în situația de astăzi. Atunci când vom avea obiecții din partea pompierilor, atunci ne vom conforma rigorilor", a spus franc Ion Pântea, directorul interimar al Pieței Centrale.

Specialiștii Direcției supraveghere de stat a măsurilor contra incendiilor și protecției civile susțin că vor iniția o anchetă pe cazul dat.

„Conform proiectului sunt preconizate spații pentru a intra în interiorul pieței. Acum, trebuie să vedem cum sunt amenajate și unde. Noi ne-am autosesizat și, în conformitate cu Legea 131, vom efectua controlul respectiv", a declarat Sergiu Chicu, șef de direcție la Agenția pentru supraveghere tehnică.

Comercianții, care se simt nedreptățiți, spun că, dacă administrația pieței nu va rezolva problema, vor depune o petiție la Primăria capitalei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: