image
Sursa foto: Twitter/khudro manush

Israel: Cel puțin 44 de morți la o sărbătoare religioasă; Oamenii s-au călcat în picioare în timpul unei evacuări haotice

Cel puțin 44 de persoane au murit, la o sărbătoare religioasă care a adunat zeci de mii de oameni. Rapoartele inițiale au arătat că o tribună s-a prăbușit, dar serviciile de urgență spun că oamenii s-au călcat în picioare, în timpul unei evacuări haotice. Peste 150 de răniți, mulți dintre ei în stare critică.

Zeci de mii de oameni s-au adunat la baza muntelui Meron, nordul Israelului, cei mai mulți dintre ei evrei ultrareligioși, la comemorarea rabinul Shimon Bar Yochai, al cărui mormânt, aflat la baza muntelui, este considerat un loc sfânt în Israel.

Nu este clar dacă busculada a pornit ca urmare a prăbușirii uneia dintre structurile amplasate la fața locului, sau dacă o parte a participanțiilor au alunecat pe scări, provocând busculada ce a urmat.

Camerele de luat vedere au surprins o evacuare haotică, iar potrivit serviciilor de urgență, aceasta a provocat cele mai multe victime. În timp ce mulțimea s-a repezit spre ieșiri, unii participanți au căzut la pământ și au fost călcați în picioare sau striviți, scrie Biziday.ro.

Rapoartele inițiale au indicat 38 de morți și 65 de răniți, dar potrivit cotidianului israelian Haaretz, numărul victimelor a crescut la 44, iar cel al răniților la 150.

Este prima sărbătoare religioasă permisă de guvernul israelian, după ridicarea restricțiilor. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a numit incidentul ca fiind “un grav dezastru”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: