(video) CEC a aprobat devizul de cheltuieli pentru organizarea alegerilor din 11 iulie

CEC s-a întrunit în ședință pentru a aproba devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate.

Foto: UNIMEDIA

În acest sens, pentru organizarea și desfășurarea scrutinului au fost estimate ca fiind necesare 125 milioane lei. Proiectul a fost susținut de toți membrii CEC.

Hotărârea adoptată se înaintează Guvernului Republicii Moldova în vederea identificării și alocării mijloacelor financiare necesare organizării și desfășurării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Președinta Maia Sandu a dizolvat astăzi Parlamentul și a anunțat alegeri anticipate pentru 11 iulie 2021.

Pe 15 aprilie 2021, Curtea Constituțională a decis că sunt întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului. Asta după ce Guvernul Gavrilița a acumulat zero voturi în Legislativ, iar Guvernul Grosu nu a reușit să adune cvorumul la ședința plenară. Ambii candidați au fost desemnați de către șefa statului.

Pe 28 aprilie, Înalta Curte a declarat neconstituțională decizia Parlamentului de a instala Stare de Urgență în țară, astfel oferind posibilitatea Maiei sandu să dizolve Legislativului și să anunțe alegeri parlamentare anticipate.


Pub