(video) A doua tranșă de vaccinuri Sputnik V a ajuns la Chișinău
Cel de-al doilea lot de vaccin din Federația Rusă a ajuns la Chișinău câteva clipe în urmă. La evenimentul de recepționare a donației a participat liderul socialiștilor, Igor Dodon și Zinaida Greceanîi.
Foto: Captură

Republica Moldova a recepționat 71 de mii de doze de vaccin Sputnik V, oferite cu titlu de donație din partea Federației Ruse. Vaccinul a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse.

„Începând de marți, cel mai probabil pe teritoriul țării va începe imunizarea cu vaccin Sputnik V. Mulțumesc domnului Putin pentru acest ajutor umanitar acordat cetățenilor Republicii Moldova. Acest vaccin ne va ajuta să depășim criza sanitară”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Totodată, Zinaida Greceanîi a anunțat că săptămâna viitoare se va imuniza cu Sputnik V, însă procesul nu va fi unul public: „Săptămâna viitoare sunt gata să mă vaccinez cu Sputnik V. Jurnaliștii să nu aștepte invitație.”

Prezent la eveniment, Igor Dodon a declarat că în următoarele săptămâni, în Republica Moldova vor fi aduse încă 40 de mii de doze de vaccin. Urmează să se vaccineze și el cu Sputnik V, atunci când îi va veni rândul.

Urmăriți live pe UNIEMEDIA:




Pe 24 aprilie, Republica Moldova a recepționat 71.000 de doze, dintre cele 142.000 donate de Federația Rusă. Atunci s-a creat confuzie, deoarece autoritățile din Republica Moldova anunțau despre lotul integral, iar cele din Rusia despre jumătate din el.

Lotul de vaccin Sputnik V, acordat sub formă de donație de Federația Rusă, va fi scutit de taxele vamale. Despre asta a anunțat premierul Aureliu Ciocoi, după ședința Comisiei Națională de Sănătate Publică.Lotul de vaccin Sputnik V, acordat sub formă de donație de Federația Rusă, va fi scutit de taxele vamale. Despre asta a anunțat premierul Aureliu Ciocoi, după ședința Comisiei Națională de Sănătate Publică.


Pub