Principală  —  IMPORTANTE   —   30 zile de arest pentru…

30 zile de arest pentru cei patru învinuiți în dosarul anabolizantelor cu implicarea mijlocului de transport diplomatic

30 zile de pentru cei patru învinuiți în dosarul anabolizantelor cu implicarea mijlocului de transport diplomatic arondat Ambasadei R. Moldova la Moscova.

Cei patru bănuiți în dosarul anabolizantelor au fost reținuți pe 27 aprilie curent, de procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și cei ai Serviciului Vamal.

Persoanele arestate pentru 30 de zile, doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 34 și 55 ani, sunt bănuite de producerea și livrarea anabolizantelor către diferite state ale Uniunii Europene, inclusiv în Federația Rusă.

Printre cei arestați este și o persoană care a fost implicată în tentativa de contrabandă cu anabolizante prin folosirea transportului diplomatic pe 5 decembrie 2020, la postul vamal Palanca, susțin procurorii.


Mijloacele de transport, folosite la comiterea faptelor de care sunt bănuiți cei patru, de model Skoda Superb și Toyota Land Cruiser au fost ridicate și puse sub sechestru, în vederea ulterioarei posibilități de confiscare.


Persoanele bănuite de pregătirea și participarea la infracțiunea de contrabandă riscă amendă în mărime de până la 325 de mii de lei sau închisoare de la 3 până la 8 ani.