16:13:28 18.04.2024
Stiri

DOC // Șor a PUBLICAT scrisorile prin care oferă soluția de RECUPERARE a banilor din frauda bancară: „În trei zile rezolvăm problema”. Ce spune despre „beneficiarii reali”

Actualitate 30.04.2021 10:14 Vizualizări3123 Autor: Ziarul National
DOC // Șor a PUBLICAT scrisorile prin care oferă soluția de RECUPERARE a banilor din frauda bancară: „În trei zile rezolvăm problema”. Ce spune despre „beneficiarii reali”


Ilan Șor a publicat, în această dimineață, pe pagina sa de Facebook, scrisorile pe care le-a trimis Procuraturii Generale (PG), Băncii Naționale a Moldovei (BNM) și Ministerului Finanțelor (MF), în care a solicitat desemnarea reprezentanților de la fiecare instituție în parte, pentru a demara discuțiile privind recuperarea banilor din dosarul fraudei bancare.

„Așa cum am anunțat, avocații mei au transmis demersurile PG, BNM și MF în care noi propunem soluția de recuperare a prejudiciilor din așa-zisa fraudă bancară. Urmează ca instituțiile respective să-și desemneze reprezentanții pentru a iniția discuțiile. I-am convins pe acționarii băncilor să achite prejudiciul care li se impută, după care ei își vor recupera banii de la beneficiarii reali ai fraudei. Urmează să vedem dacă autoritățile statului vor cu adevărat să returneze banii, așa cum promit și așa cum așteaptă cetățenii, sau vor continua show-ul cu care ne-au obișnuit în toți acești șapte ani”, a scris Ilan Șor pe Facebook.

Potrivit lui Șor, acest lucru „va fi un test de sinceritate pentru autorități”, dar și pentru întreaga clasă politică, de a demonstra că vor într-adevăr să recupereze banii.

„Eu sunt gata să ofer soluția pentru a acoperi prejudiciul pe care nu eu l-am creat, dar mi se incriminează. Dacă vor, iată soluția. În trei zile rezolvăm problema. Dacă au strigat până acum că vor să returneze banii, în sfârșit au această posibilitate. Timp de șapte ani nu au recuperat un leu, chiar dacă au strigat că știu cine e vinovatul. N-au găsit nimic. De fapt, mai exact, nu au vrut să găsească. Ei au primit o propunere oficială de răscumpărare a portofoliului de credite. Nu văd niciun argument de ce nu ar face-o. Este un test al sincerității pentru autorități și pentru întreaga clasă politică”.

Președintele Partidului „ȘOR” a mai adăugat în cadrul unui interviu pentru Prime TV că știe cine sunt beneficiarii reali ai acestor bani și cum pot fi recuperați.

„Noi înțelegem că altul a fost scopul. Uitați-vă ce s-a întâmplat timp de șapte ani. Timp de șapte ani, politicienii au strigat că un băiat în vârstă de 27 de ani a intrat în depozitul cu bani al BNM, a scos de acolo 13 miliarde de lei și nu știu unde i-a dus. Oare nu e amuzant? Mai mult, același băiat de 27 de ani, la patru zile după ce a fost scos din funcție, banii au venit, el a revenit în bancă și i-a împărțit. Haideți să fim serioși și să nu credem în povești. Dacă vor într-adevăr să facă ceva, autoritățile au în sfârșit posibilitatea să ne dovedească tuturor că în toți acești ani nu au mințit”, a mai declarat Ilan Șor.

Liderul Partidului „ȘOR” a vorbit și despre faptul că este gata să participe fizic la ședințele de judecată doar dacă îi va fi anulată măsura de arest preventiv, pe care el o consideră ilegală. Mai mult, potrivit lui Ilan Șor, arestul a fost aplicat pentru a-l ține departe de scena politică.








Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md