00:37:45 20.04.2024
Stiri

Pregătiți și NU prea pentru ANTICIPATE. Dodon mai SPERĂ că alegerile parlamentare vor fi AMÂNATE. Pe ce mizează socialistul

Actualitate 30.04.2021 11:13 Vizualizări3097 Autor: Ziarul National
Pregătiți și NU prea pentru ANTICIPATE. Dodon mai SPERĂ că alegerile parlamentare vor fi AMÂNATE. Pe ce mizează socialistul


Liderul socialiștilor Igor Dodon susține că formațiunea sa ar fi pregătită pentru alegerile parlamentare anticipate programate pentru 11 iulie curent, însă mai speră că scrutinul va fi amânat. Acesta anticipează o creștere bruscă a numărului de cazuri noi de COVID-19, dar și al persoanelor decedate, fapt care o va determina pe Maia Sandu să instituie starea de urgență la începutul lunii iunie.

„Eu nu exclud că însăși Maia Sandu va propune instituirea stării de urgență în luna iunie. Dumneaei cunoaște acest lucru, deoarece are acces la rapoartele și prognozele Organizației Mondiale a Sănătății. Cel mai probabil, la finele lunii mai, începutul lunii iunie, vom ajunge la 1 500 – 2 000 de cazuri zilnice de infectare cu COVID-19, iar numărul de decese se va tripla, comparativ cu cele 20 - 25 pe care le avem acum. În aceste condiții va fi necesar de implicat. Parlamentul nu poate, deoarece e dizolvat. Guvernul tot nu poate, pentru că e în demisie”, a declarat astăzi Dodon, în cadrul unei intervenții pe rețelele de socializare.

Liderul PSRM crede că Maia Sandu va urmări intervenția sa și va ajunge la cuvintele sale.

„Maia Sandu, dacă va privi acest episod sau consilierii îi vor da tezele anunțate de mine… O să ajungeți în situația când în iunie o să veniți cu inițiativa de instituire a stării de urgență în R. Moldova sub presiunea societății. În cazul acesta se vor amâna din nou alegerile parlamentare. Și atunci o să vă aduceți aminte de vorba care o spun acum – dă-i moldoveanului mintea cea de pe urmă. Nu trebuia să vă grăbiți. Trebuia să acceptați ce am propus noi – alegerile în august. Trebuia să ne așezăm, să găsim bani pentru alegeri”, a mai spus Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md