Orașe europene pe care merită să le vizitezi. Include-le în lista ta de destinații

30 Apr. 2021, 17:13
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
30 Apr. 2021, 17:13 // Au Bani //  MD Bani

Campaniile de vaccinare ne aduc speranța că în scurt timp, hotarele europene se vor deschide, iar călătoriile vor fi posibile. Așadar, ar fi bine să pregătești o listă de călătorii cât mai curând posibil. Iată câteva orașe europene care neapărat merită a fi vizitate.

  1. Madrid, Spania

Madridul este considerat a fi mai ieftin decât alte capitale. Aici veți avea parte de experiențe culinare deosebite. De asemenea viața de noapte este destul de activă. Fiind la Madrid puteți explora și alte părți ale Spaniei. Dacă ajungeți la Madrid puteți vizita Muzeul Prado, Muzeul Thyssen Bornemisza, Centrul de Artă Regina Sofia, Casón del Buen Retiro, Palatul Regal, Templo de Debod, Monasterio de las Descalzas Reales, Puerta del Sol, Parque de Retiro, și Chueca.

2. Varșovia, Polonia

Varșovia este capitala Poloniei și este un oraș ce merită a fi vizitat. Centrul vechi istoric din Varșovia a fost înscris în anul 1980 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Veți rămâne încântat de arhitectura orașului, de parcurile sale. Printre cele mai notabile atracții turistice din orașul vechi se numără: Castelul Regal și Columna Regelui Zygmunt.

3. Istanbul, Turcia

Istanbulul este singurul oraș din lume ce se întinde pe malurile a două continente, Europa și Asia. Aici veți avea parte să descoperiți istoria orașului nu doar în cărți, dar în realitatea. Veți rămâne surprins de piețele pline de meșteșuguri tradiționale vechi și de hamamuri.

4. Bruxelles, Belgia

În 2000, Bruxelles a fost declarat capitală culturală europeană, ceea ce înseamnă că veți avea ce vizita în acest oraș. Piața din Bruxelles, Statuia Manneken Pis, Atomium, Teatrul Regal al Monedei. Parcul Jubileului, Catedrala Sfântul Mihail și Sfânta Gudura, Cartierul Marolles, cartier popular în Bruxelles, unde se află renumitul talcioc din Bruxelles. Cartierul și-a făcut renumele datorită Palatului Justiției sunt doar câteva dintre obiectivele turistice pe care le puteți admira.

5. Belgrad, Serbia

Belgrad este situat între confluența dintre râul Sava și fluciul Dunărea. Este unul dintre cele mai vechi orașe ale Europei. Clădirile și zonele istorice ale Belgradului sunt printre atracțiile de prim rang ale orașului.

 

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 11:55
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
19 Apr. 2024, 11:55 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Marina Harin este o antreprenoare pasionată de amenajări și decor cu flori. Ea se confruntă cu o provocare majoră: profitul întârzie să apară. Deși domeniul este plin de potențial, există câteva cauze posibile pentru această situație.

În video de mai jos, afli drumul ei și provocările pe care le are.

Tânăra poate trece de această încercare prin analiză atentă, adaptare și perseverență. Cu o abordare strategică și o atenție deosebită la detalii, afacerea ei de amenajări și decor cu flori poate deveni profitabilă.

Emisiunea „Afaceri la Microscop” poate fi vizionată pe RLIVE TV, joi la 22:00, sâmbăta la 06:00 și miercuri la 16:00.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău