/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/DOC/ Accesul în cimitirele din municipiul Chișinău, interzis de Paștele Blajinilor

missing
30 aprilie 2021, ora 20:45

Accesul în cimitirele din municipiul Chișinău va fi interzis în perioada 2-10 mai curent. O astfel de decizie a fost luată astăzi de către Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău.

„Se interzice accesul în cimitirele din municipiul Chișinău în perioada 2-10 mai 2021, cu excepția procesiunilor funerare”, se menționează în decizia Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău.

Totodată, Comisia recomandă desfăşurarea slujbelor religioase în afara bisericilor, la aer liber utilizând sisteme de sonorizare și transmisiunea online, după caz, cu respectarea regulilor de sănătate publică și măsurilor de prevenire şi control al infecţiei COVID-19, cu păstrarea distanței de 1 metru dintre persoane și portul obligatoriu a măștii de protecție (masca trebuie să acopere nasul și gura). Fluxul de persoane va fi dirijat astfel încât să se evite formarea aglomeraţiilor.

Precizăm că pe teritoriul municipiului Chișinău se stabilește gradul de alertă „Cod Roşu” cu menținerea stării de urgență în sănătatea publică, în baza indicatorului de incidenţă cu COVID-19 în ultimele 14 zile, conform raportului Centrului de Sănătate Publică Chișinău.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram