image
Sursa foto: Facebook/Dragoș Tudorache

Europarlamentar: Forțe politice care au provocat criza politică în RM nu vor ceda; Fac un apel la responsabilitate

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache, salut declanșarea alegerilor anticipate de către președintele Maia Sandu.

„După o perioadă de blocaj care a împiedicat buna guvernare și atragerea de fonduri europene din mecanismul de asistență al UE, sper că Republica Moldova se îndreaptă spre o rezolvare democratică a crizei politice. Salut declanșarea alegerilor anticipate de către președintele Maia Sandu ca un gest politic important care le permite alegătorilor din Republica Moldova să decidă direcția în care se îndreaptă țara lor. Blocajul politic din ultima perioadă poate să ia sfârșit și sper ca, odată cu alegerile anticipate, să vedem un nou Parlament și un nou Guvern dedicate reformelor și destinului european al Republicii Moldova”, a menționat europarlamentarul

Totodată Dragoș Tudorache a îndemnat forțele politice de la Chișinău să lanseze noi încercări de a perpetua criza politică.

„Sunt conștient că forțele politice care au provocat actuala criză politică nu vor ceda și e posibil să asistăm la noi încercări de a perpetua criza actuală. Dar fac un apel la responsabilitate și echilibru, pentru a ne asigura că nu vom avea parte de o continuare a crizei politice”, a adăugat eurodeputatul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: