image
Sursa foto: facebook

Călătoriile cu feribotul de la Molovata nu erau lipsite de riscuri; În ce condiții au călătorit oamenii pe durata pandemiei

În timp ce Comisia de inspectori a Agenției Navale, permite transportarea vehiculelor cu o greutatea de până la șase tone, feribotul de la Molovata a circulat peste Nistru în unele cazuri supraaglomerat, inclusiv cu autocamioane de mare tonaj a căror circulație putea fi direcționată pe alte căi, dacă acest lucru ar fi fost permis de autoritățile de la Tiraspol. Subiectul a fost abordat în cadrul unei ședințe care a avut loc la Coșnița, raionul Dubăsari, cu participarea viceprim-ministrului interimar pentru Reintegrare, Olga Cebotari.

Subiectul discuției a vizat regulile de circulație cu feribotul care se deplasează peste Nistru, între localitățile Molovata - Molovata Nouă și Cocieri, reieșind din capacitățile tehnice actuale ale acestuia și în contextul respectării cerințelor prescrise de către Comisia de inspectori a Agenției Navale, conform cărora este permisă doar transportarea vehiculelor cu o sarcină pe osie cu greutatea de până la șase tone.

În acdrul ședinței au fost audiate pozițiile tuturor participanților, problemele întâmpinate în procesul de circulație cu podul plutitor, fiind reiterată indispensabilitatea respectării prescripțiilor tehnice întru evitarea situațiilor de risc pentru pasageri.

„S-a constatat că unele probleme apar datorită unei informări insuficiente a populației referitor la capacitățile tehnice ale feribotului, dar și urmare a supraaglomerării feribotului cu autocamioane de mare tonaj a căror circulație poate fi direcționată și pe alte căi de deplasare”, se arată într-un comunicat al Biroului pentru reintegrare.

În cadrul ședinței, la care a participat conducerea raionului și mai mulți primari, a fost luată decizia ca în perioada următoare circulația feribotului se va asigura „în condiții de securitate pentru toți locuitorii și agenții economici din regiune”, cu aprovizionarea satelor de pe malul stâng al raionului Dubăsari cu produse și mărfuri, prin identificare a noi unități de transport și căi de circulație.

Viceprim-ministra interimară pentru reintegrare a dat asigurări că ba continua să negocieze cu Tiraspolul deblocarea liberei circulații a locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Olga Cebotari a mai anunțat că va încerca să atragă noi proiecte menite să consolideze activitatea ÎS ,,Bacul Molovata” prin Programul activităților de reintegrare a țării ori solicitând suportul partenerilor externi ai RM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: