image
Sursa foto: Команда Навального//instagram

Prima apariție a opozantului rus Alexei Navalnâi, după ce a făcut greva foamei

Aflat în închisoare pentru executarea unei sentințe de doi ani și 8 luni, opozantul rus, Alexei Navalnâi în vârstă de 44 de ani, și-a făcut astăzi prima apariție publică după anunțul privind ieșirea din greva foamei, informează agenția Reuters.

Opozantul lui Vladimir Putin a fost prezent la o audiere online în fața instanței în procesul care vizează apelul său la decizia de condamnare pentru defăimarea unui veteran de război. Chiar dacă imaginile care circulă pe rețelele sociale sunt de o calitate modestă, Navalnâi pare foarte slăbit după cele trei săptămâni de greva foamei. În urmă cu două săptămâni, soția sa l-a vizitat în penitenciar. Iulia Navalnâia a dezvăluit că Alexei a slăbit 17 kilograme.

Pe 23 aprilie, desidentul rus a anunțat că va înceta greva foamei, după trei săptămâni în care a protestat astfel pentru că autoritățile ruse nu i-au permis accesul la un medic din afara sistemului penitenciar.

„Inima mea este plină de iubire și recunoștință pentru voi, dar nu vreau ca nimeni să aibă de suferit. Nu îmi retrag cererea de a fi consultat de un medic, în condițiile în care nu-mi mai simt brațele și picioarele și vreau să înțeleg despre ce este vorba și ce tratament trebuie să urmez”, a spus Navalnâi.

Pe 19 aprilie, Navalnâi a fost mutat la un spital penitenciar din Vladimir, 190 km de Moscova, după ce a fost transferat de la închisoarea Prokrov. Alexsei Navalnâi a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare după ce s-a întors la Moscova de la Berlin, unde s-a tratat după ce a fost otrăvit cu Noviciok. Opozantul l-a indicat pe Vladimir Putin drept cel care a comandat tentativa de asasinat, o afirmație pe care Kremlinul o respinge, scrie libertatea.ro.

Команда Навального//instagramКоманда Навального//instagram

Noutăţile partenerilor

comentarii: