Portugalia urmează să ridice starea de urgență și să impună starea de calamitate în contextul Covid-19

Portugalia urmează să ridice starea de urgență și să instituie în locul ei starea de calamitate, a anunţat într-o alocuţiune televizată preşedintele Marcelo Rebelo de Sousa, relatează Reuters.

Foto: Getty Images

Oficialul a precizat că măsura este luată în contextul în care  a fost semnalată o scădere a numărului cazurilor de covid-19. Așa se face că Portugalia se pregăteşte să relaxeze din nou izolarea strictă pe care a impus-o în urmă cu trei luni.

„În absenţa stării de urgenţă, este necesară menţinerea sau adoptarea tuturor măsurilor esenţiale în vederea împiedicării oricărui revers”, a subliniat marţi, în această alocuţiune, Rebelo de Sousa.

Portugalia urmează să treacă în stare de „calamitate”, ceea ce le permite autorităţilor să impună, în contnuare, anumite măsuri în vederea reducerii riscului contagiunii, însă aceste măsuri sunt mai limitate şi este necesar să fie justificate.

Portugalia, o ţară cu puţin peste zece milioane de locuitori, a înregistrat în mod oficial 16.970 de morţi din cauza covid-19 şi 834.991 de cazuri de covid-19.


Pub