Va fi creat un Registru de evidență a vaccinării împotriva Covid-19: „Cu eventuală apariție a pașaportului de vaccinare vom avea date centralizate”

Guvernul a aprobat astăzi un proiect de decizie prin care se instituie sistemul informațional centralizat Registru de evidență a vaccinării împotriva Covid-19. Potrivit secretarului de stat al Ministerului Sănătății, Igor Curov, acesta va conține informații despre pacienții vaccinați, vaccinurile administrate, programări și eliberarea certificatelor. Acesta a mai menționat că datele vor fi centralizate, iar în eventualitatea unor pașapoarte de vaccinare, procedura de eliberare va fi mai simplă. Totodată, premierul a adăugat că ar trebuie găsită și posibilitatea de a include în registrul respectiv și persoanele care s-au vaccinat în afara țării.

Foto: UNIMEDIA

„Scopul este instituirea unui sistem informațional automatizat, registru de evidență care va prezenta o resursă informațională de stat ce va conține informații despre pacienți privind vaccinarea împotriva Covid-19, vaccinurile administrate, programarea pacienților pentru vaccinare pentru etapa a 3-a și eliberarea certificatelor de vaccinare împotriva Covid-19. Din cele expuse, solicităm aprobarea proiectului în mod urgent ca să putem pe larg să începem programarea vaccinării și totodată vom avea și toată informația necesară la nivel de stat referitor la numărul populației și cu certificatele de vaccinare, cu eventuală apariție a pașaportului vaccinal vom avea date centralizate”, spus secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Igor Curov.

Premierul Aureliu Ciocoi a menționat că este un lucru necesar pentru țara noastră, întrucât suntem în proces de vaccinare. Totodată, a menționat că trebuie de găsit posibilitatea tehnică de a include în acest registru și persoanele care s-au vaccinat în afara țării.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a lansat pe 9 martie platforma guvernamentală vaccinare.gov.md pentru informarea populației din prima sursă, despre procesul de vaccinare împotriva Covid-19 în Republica Moldova. Platforma prezintă datele actualizate la zi privind numărul de persoane vaccinate, informații utile și materiale de informare pentru populație și mass-media.


Pub