Principală  —  IMPORTANTE   —   Până la luarea unei decizii…

Până la luarea unei decizii de CNESP, în contextul prevenirii infectării COVID-19, la trecerea frontierei sunt aplicate regulile de dinaintea pandemiei

foto simbol

Poliția de Frontieră anunță că până la luarea unei noi decizii de CNESP privind măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19, pentru autorizarea trecerii frontierei de stat vor fi aplicate condițiile generale conform prevederilor legislației naționale.

În R. Moldova nu a fost luată vreo decizie în legătură cu măsurile sau restricțiile care trebuie respectate, după ce Curtea Constituțională a anulat miercuri, 28 aprilie decizia Parlamentului privind instituirea stării de urgență, iar pe 18 aprilie curent, în R. Moldova a expirat și starea de urgență în sănătate publică.

„Urmează să convocăm ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică pentru a reitera anumite restricții. Colegii sunt în proces de formulare a restricțiilor corespunzătoare. Cel târziu mâine trebuie neapărat să convocăm ședința”, a menționat Aureliu Ciocoi, joi, 29 aprilie, în cadrul ședinței Guvernului.

Pe 1 aprilie curent, în R. Moldova a fost instituită stare de urgență pentru o perioadă de 60 de zile. O decizie în acest sens, la solicitarea „unui grup de deputați” a fost luată miercuri, 31 martie, în Parlamentul de la Chișinău.