Ghidul Rockit. 7 soluții pentru o viață mai responsabilă și mai prietenoasă mediului

Trăim într-o lume în care e nevoie și trebuie să fim mai conștienți despre mediul înconjurător, să vorbim despre schimbările climatice și aportul pe care-l poate aduce fiecare dintre noi pentru salvarea planetei și crearea unei lumi mai sustenabile. Vorbitoarea Conferinței Rockit „Dă-i foială local”, Anamaria Hâncu, ne va oferi 7 soluții pentru o viață mai responsabilă, sustenabilă și mai prietenoasă mediului. 

Anamaria este co-inițiatoare și membră de board la Let’s Do It, Romania! – cea mai mare mișcare socială de peste Prut și un proiect de voluntariat care a strâns pe parcursul celor 11 ani de activitate peste 1,9 milioane de voluntari. De asemenea, Anamaria a ocupat poziția de manageră pe promovare la un dintre cele mai mari case de discuri din România. Grație experienței profesionale și poziției sociale pe care a adoptat-o, ea poate fi considerată o adevărată promotoare a unui mod de viață mult mai sustenabil și responsabil, contribuind la o planetă mai curată.  

7 soluții de la Anamaria Hâncu pentru un mod de viață eco:  

  1. Utilizează recipiente de sticlă sau din materiale sustenabile. 
  2. Deplasează-te în mijloacele de transport în comun (troleibuz, autobuz) ori alege să mergi cu bicicleta sau trotineta.  
  3. Renunță la paiele și pungile de plastic. Optează pentru o plasă eco din materiale textile, trestie ori carton.  
  4. Când ești în căutare de haine noi, treci pe la magazinele vintage și de mâna a doua. Acolo poți să găsești piese bune, în vogă și unice. 
  5. Mergi cu prietenii la acțiuni de înverzire și de curățare a mediului. 
  6. Mizează pe produse din materiale reciclabile. 
  7. Sortează deșeurile și transportă-le la punctele autorizate de colectare. 

„Recunosc că în ultimii ani, de când sunt implicată în acțiuni de voluntariat legate de mediu, încerc să aleg ceea ce-mi face plăcere într-un mod armonios și care să nu facă rău. Încerc să cumpăr cât mai mult de la producători locali; nu cumpăr în exces, ci atât cât am nevoie; aleg produse cosmetice cu eticheta „fără cruzime”evit recipientele de plastic și folosesc săpunuri naturale; am mereu cu mine cană de cafea din bambus și sticlă pentru apă; folosesc sacoșă de pânză, periuță de dinți de bambus și pai de bambus. Cele mai multe haine le cumpăr online, din magazine vintage”, povestește Anamaria despre schimbările din viața ei.  

Prin câțiva pași simpli poți să fii inițiatorul schimbării din comunitatea ta. Află mai multe despre cum să contribui la o planetă mai curată la Rockit Conference, pe 7 și 8 mai.  

Anamaria Hâncu este invitata evenimentului care ne va povesti cum să ajungem „de la o țară curată la o planetă sustenabilă”.  

Evenimentul Rockit Conference a fost lansat în 2014 cu scopul de a susține educația, inovația și transformarea digitală. Misiunile Rockit sunt de a susține inovatorii digitali și de a forma o comunitate a noii generații de lideri și lidere, de a genera impact și de a identifica soluții. 

Rockit Conference este organizat de Academia Rockitîn parteneriat cu ArtCor și cu susținerea MAIB și Western NIS Enterprise Fund. 

Informații utile pe Instagram Rockit Conference 

Rockit Conference: Dă-i foială local 

Facebook Rockit Conference 

Site Rockit Conference 

Sursă foto: Facebook/LetsDoItRO

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.