15:34:45 19.04.2024
Stiri

CEC a demarat pregătirile pentru desfășurarea ALEGERILOR parlamentare anticipate. Finanțarea ILEGALĂ a partidelor, sub lupa CEC

Actualitate 29.04.2021 17:42 Vizualizări2271 Autor: Ziarul National
CEC a demarat pregătirile pentru desfășurarea ALEGERILOR parlamentare anticipate. Finanțarea ILEGALĂ a partidelor, sub lupa CEC


Comisia Electorală Centrală (CEC) a demarat pregătirile pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate, după ce președintele Maia Sandu a semnat ieri decretul de dizolvare a Parlamentului și a stabilit data scrutinului – 11 iulie 2021. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele CEC, Dorin Cimil, în cadrul unei întrevederi a membrilor Comisiei cu președintele Maia Sandu.

Potrivit lui Dorin Cimil, dat fiind termenul restrâns în care urmează să fie organizate alegerile parlamentare anticipate, instituția deja a început să elaboreze planul detaliat al acestora.

Astfel, în perioada imediat următoare, CEC va stabili devizul necesar de cheltuieli, precum și numărul de secții de votare și de funcționari electorali ce vor fi implicați în scrutin atât în R. Moldova, cât și peste hotare.

De partea cealaltă, șeful statului le-a solicitat membrilor CEC să asigure un scrutin liber și corect.

„Le-am transmis membrilor CEC că misiunea noastră majoră este să asigurăm un scrutin liber și corect - aceasta este așteptarea cetățenilor, indiferent unde s-ar afla ei, și aceasta este temelia unui stat de drept, democratic. Totodată, am amintit despre faptul că CEC este o instituție-cheie în contracararea unor practici ce încalcă Codul Electoral, cum ar fi finanțarea ilegală a partidelor”, a spus președintele Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a atras atenția asupra faptului că alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 trebuie să fie organizate în condiții de maximă siguranță sanitară, inclusiv prin asigurarea accesului la vaccin pentru viitorii funcționari electorali.


Stiri relevante
Top stiri

Actualitate
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md