Fondatorul și CEO al Spartan spune că tatăl său i-a oferit cele mai bune lecții de SUCCES. Iată care sunt

29 Apr. 2021, 19:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
29 Apr. 2021, 19:00 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Joe De Sena, fondatorul și CEO al Spartan spune că cele mai bune lecții despre viață și despre succes le-a învățat de la tatăl său care era antreprenor. El spune că fiecare zi era o nouă oportunitate de a învăța și de a afla ceva, ceea ce este grozav.

Joe De Sena spune că venea să lucreze împreună cu tatăl său la compania sa de transport de marfă, băiatul urmărea cum acesta reușeas să conducă, dar și să lucreze de rând cu muncitorii. Când nu-și murdărea mâinile cu munca, tatăl său era ocupat să vorbească despre asta non-stop, așa a învățat și el, a declarat Joe într-un interviu pentru CNBC.

Iată cele mai importante lecții, dacă vrei să fii cu adevărat un om de succes:

  1. Chiar și când ai terminat mai devreme, nu ai terminat niciodată

Prima și cea mai importantă lecție este că munca nu se termină niciodată, chiar dacă tu crezi că ai terminat. Mereu apare ceva ce trebuie rezolvat.

„Într-o duminică dimineață, când eram doar un adolescent, planificam să descărcăm o grămadă de materiale de pe unul dintre camioanele sale. În noaptea precedentă, am decis că o voi face singur. Plănuiam să-l surprind și, în secret, am sperat că acest lucru va avea ca rezultat o odihnă suplimentară duminică dimineață, lucru pe care tatăl meu nu îl avea ca obicei. Am descărcat pe parcursul nopții, în cele din urmă, am terminat chiar când soarele răsărea. M-am furișat înapoi în camera mea și am căzut chiar pat. La scurt timp, tatăl meu a intrat și a spus: „Te-am văzut descărcând camionul. Buna treaba. Să ne mișcăm odată cu construcția.”.

Așadar, în loc de o zi liberă, Joe s-a ales cu o nouă zi de muncă. Băiatul a învățat repede că, chiar și când ai terminat devreme, niciodată nu ai terminat cu adevărat.

2. „Mișcă carul din loc”, indiferent de cât timp este nevoie

În aceste zile se vorbește mult despre câte ore ar trebui să lucrezi. Elon Musk, CEO al SpaceX, susține că lucra 120 de ore pe săptămână. S-a raportat că doarme aproximativ patru ore pe zi și uneori doarme la birou sau la fabrică.

Jack Dorsey, CEO Twitter și Square, a vorbit recent cu privire la programul de lucru al lui Musk, numindu-l „BS”. Nu este faptul că el nu crede, ci mai degrabă că oamenii nu ar trebui să o urmeze. Dorsey crede în calitate decât în ​​cantitate, că modul în care petreceți fiecare oră este mai important decât numărul de ore.

Adevărul este că câte ore alegeți să lucrați va depinde de cât de mult doriți ceva și de ce doriți în viață. Succesul extrem necesită sacrificii extreme. Da, calitatea muncii pe care o investiți în fiecare oră este esențială, dar adevăratul truc este să vă asigurați că lucrați la lucrurile corecte. Dacă doriți să mutați munții la sfârșitul zilei, concentrați-vă pe sarcinile care mișcă „carul din loc”, oricât de mică ar fi mișcarea.

Realitatea este că zilele libere sunt o raritate când încerci să atingi un nivel ridicat de succes. Dacă orele sunt egale cu ieșirea, de obicei câștigă persoana cu cea mai mare ieșire. Simplu.

La sfârșitul zilei, se reduce la ceea ce vrei. Dacă doriți să întrerupeți o industrie sau să deveniți un milionar, probabil că va trebui să vă mișcați non-stop. Dacă încercați să realizați ceva grozav în limitele unei săptămâni normale de lucru, șansele de a face acest lucru sunt mici.

 

 

Realitatea Live

18 Apr. 2024, 13:42
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
18 Apr. 2024, 13:42 // Slider //  Soroceanu Olga

În data de 12 aprilie, localitatea Anenii Noi a găzduit Târgul locurilor de muncă și meșteșugărit, un eveniment ce a reunit atât angajatori, cât și meșteșugari, în efortul lor de a facilita accesul la locuri de muncă și de a promova meșteșugurile tradiționale, atât pentru populația locală cât și pentru refugiații din Ucraina stabiliți aici.

Printre participanți s-a numărat și șefa ANOFM din raionul Anenii Noi, Zinaida Iordachescu, care a subliniat diversitatea agenților economici implicați și importanța acestui eveniment pentru economia locală și națională:

„Avem agenți economici din Anenii Noi, avem de la Congresul Ucrainenilor, avem de la inspectoratul general de poliție, carabinieri, agenți economici din Chișinău fiindcă nu suntem la o distanță atât de mare și angajăm foarte multe persoane și în municipiul Chișinău.”

Evenimentul a reunit aproximativ 12 angajatori și 22 de meșteșugari, iar participanții au avut oportunitatea să afle informații despre piața muncii, să primească ghidare în carieră și să participe la cursuri de formare profesională. Printre beneficiarii acestor servicii s-a numărat și Laurenția Starciuc, care a apreciat eforturile depuse pentru a le oferi oamenilor perspective noi în câmpul muncii:

„M-am apropiat de orice căsuță, mi-am luat diverse cărți pentru a fi informată. Sunt oportunități care oferă posibilitatea de a te angaja în câmpul muncii.”

Evenimentul face parte din proiectul „Creșterea Rezilienței prin Angajare și Coeziune Socială”, implementat în consorțiu de Helvetas Moldova și HEKS – EPER Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Elveției. Partener strategic de implementare: ANOFM.

Directorul de țară al HEKS – EPER Moldova, Peter Fenoy, a subliniat importanța coeziunii sociale și a dezvoltării economice sustenabile pentru comunitatea din Anenii Noi:

„HEKS – EPER Moldova a fost implicată în mai multe activități legate de atenuarea consecințelor conflictului din țara vecină, Ucraina. În Moldova, din păcate, influența refugiaților din Ucraina a generat mai multe necesități în baza dificultăților noastre obișnuite cu care ne confruntăm înainte de acest conflict. Ne dorim să aducem împreună oameni din diverse medii și să le oferim șanse egale de dezvoltare, indiferent de originea sau situația lor actuală.”

Târgul locurilor de muncă și meșteșugăritul reprezintă un pas important în direcția dezvoltării economice și sociale a comunității din Anenii Noi, evidențiind potențialul local și promovând oportunitățile de angajare și de creștere profesională pentru toți participanții.

Următoarele evenimente cu aceeași tematică vor avea loc pe 19 aprilie la Ialoveni și pe 29 mai la Chișinău.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău